İzmir'de Ezan-ı Muhammed'e yapılan çirkin saldırıya tepki

İzmir'de merkezi ezan sistemine düzenlenen siber saldırının ardından cami hoparlörlerinden müzik çalınmasına tepki gösteren Şanlıurfalı âlimler, bu saldırıya zemin hazırlayan merkezi sistemin kaldırılmasını istedi.

İzmir'de Ezan-ı Muhammed'e yapılan çirkin saldırıya tepki
22 Mayıs 2020 - 18:07

İzmir'de merkezi ezan sistemine düzenlenen siber saldırının ardından cami hoparlörlerinden müzik çalınmasına tepki gösteren Şanlıurfalı âlimler, bu saldırıya zemin hazırlayan merkezi sistemin kaldırılmasını istedi.
İzmir'in bazı ilçelerinde, merkezi ezan sistemine sızan siber saldırganlar, cami hoparlörlerinden İslam'ın ruhuna ters müzik yayını yapması, tüm toplum kesimleri tarafından tepkiyle karşılandı.


İslam'ın en önemli şiarlarının başında gelen Ezan-ı Muhammedi'ye yapılan çirkin saldırıya tepki gösteren Şanlıurfalı âlimler, İLKHA mikrofonlarına yaptıkları açıklamada, siber saldırıya zemin hazırlayan merkezi ezan sisteminin bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade etti.


İslam düşmanlarının her fırsatta İslam'ın şiarlarına savaş açacaklarını belirten âlimler, İslam düşmanları istemese de ezan sesinin bu topraklarda kıyamete kadar yankılanacağını belirtti.


"Merkezi ezan sistemi, bu gibi provoke saldırılara zemin hazırladı"


Her dönemde İslam düşmanlarının İslam'ın şiarlarına saldırdıklarına dikkat çeken İlahiyatçı Sinan Ünel, "Camilerimiz Allah'ın evleri, Kâbe'nin yeryüzündeki birer şubeleridir. İslam'ın en önemli şiarı olan camilerimiz, Ezanı Muhammedi'nin okunduğu ve Allah'a kulluğun yapıldığı makamlardır. İslam dininde de camilerin çok önemli bir yeri ve önemi vardır. Camilerimizde bu tür manzaraların yaşanması kabul edilebilecek bir durum değildir. Bir Müslüman olarak bu olayı kınıyor ve kabullenmediğimi de ifade etmek istiyorum. Her dönemde İslam düşmanları bir şekilde İslam'ın şiarlarına ve değerlerine saldırmışlardır. Bu; dün de oldu, bugün de oldu, yarın da olacaktır. Burada önemli olan ve dikkat etmemiz gereken nokta; bu tür kötülüklere bizlerin zemin hazırlamamasıdır. Bizim bu İslam düşmanlarına bu fırsatı vermememiz lazım. Özellikle bu son dönemlerde, uygulanmakta olan merkezi ezan sistemi, bu gibi provoke saldırılara zemin hazırladı. Bu şekilde olması bir nebze de olsa merkezi ezan sisteminden kaynaklıdır." ifadelerini kullandı.


"Ezan, bütün camilerimizde kendi minaresinden okunmalıdır"


Bu gibi saldırıların bir kez daha yaşanmaması için merkezi ezan sisteminin kaldırılmasını gerektiğini ifade eden Ünel, "Çok yetenekli bir siber saldırgan bir caminin sistemine sızarak belki o camide kötü emelini gerçekleştirebilir. Bu gibi çirkin saldırıların bir kez daha yaşanmaması için merkezi ezan sisteminin bir kez daha gözden geçirilmesi ve kaldırılmasını istiyoruz. Ezan, bütün camilerimizde kendi minaresinden okunmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı yeniden uygulama için gerekli zemini oluşturmalıdır. Bugün bu önlemler alınmazsa nice kötü niyetli insanlar, farklı farklı yöntemlerle yine ezanımıza saldıracaklardır. Bugün şarkı söylerler, yarın farklı farklı şeyler yapacaklardır. Biz bunların önüne geçemeyiz. Bu siber saldırıların önüne geçilmesi için merkezi ezan sisteminin kaldırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.


"Merkezi ezan sistemini asla tasvip etmiyoruz"


Her caminin kendi ezanını okuması gerektiğini ifade eden İlahiyatçı Mehmet Emin Baytar, "Ezan-ı Muhammed'i, İslam'ın şiarlarından biridir. Ezan-ı Muhammedi'nin, her bir camiden, mescitten, minareden ve mabetten ayrı ayrı okunması elzemdir. Merkezi ezan sistemi, asla tasvip etmediğimiz bir durumdur. Zaten oluşan sıkıntı da merkezi ezan sisteminden kaynaklanan bir sorundur. Eğer merkezi ezan sistemi olmasaydı, normal şartlarda her bir camiden, mescitten ve minareden ezan okunmuş olsaydı, böylesine nahoş bir durum ortaya çıkmazdı. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığına çağrımız şudur: Her mescit ve camide, görevli müezzin ya da imam tarafından ezanın okunmalıdır. Merkezi ezan sisteminin yanlışlığı, bu gibi yaşanan olumsuzluklarla net bir şekilde ortaya çıkmıştır." diye konuştu.


"Bu topraklarda hiçbir zaman ezan sesi kesilmeyecektir"


Ezanın, İslam topraklarında kıyamete kadar okunacağını belirten Baytar, "Ezan, İslam'ın şiarlarından bir tanesidir. Ezana bu şekilde müdahale edilmesinin önüne geçilmelidir.  Bu tür saldırılar asla kabul edilemez. Zira bir memleketin, beldenin, köyün, kasabanın ve şehrin, Müslüman olduğunun en belirgin alameti ezandır. Bu vesileyle biz diyoruz ki; Müslümanlar var olduğu müddetçe, Allah'ın izni ve yardımıyla kıyamete kadar bu topraklar üzerinde ezanların sesi kesilmeyecektir. Biz meseleye bu nazarla bakıyoruz.  Bundan dolayı da Ezan-ı Şerif'e müdahalelerin önüne geçmek zorundayız." dedi. (İLKHA)


Bu haber 2767 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması