KADINLARDAN ''YOL HARİTASI'' NÖBETİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, kendilerine Devrimci Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) adını veren DTP üyesi kadınlar, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah

KADINLARDAN ''YOL HARİTASI'' NÖBETİ
18 Eylül 2009 - 21:31
Öcalan’ın Kürt sorununun çözümüne yönelik ‘yol haritası’nın açıklanması için 12 saatlik oturma eylemi yaptı.

DÖKH üyesi yaklaşık 100 kadın bir süre önce molotoflu saldırıya uğrayan DTP’nin Yenişehir irtibat bürosunda dün gece saat 22.00’de oturma eylemi başlattı. ‘Yol Haritamızı İstiyoruz’ adını verdikleri eylem için toplanan kadınlara, parti üyeleri de destek verdi. DTP Bürosu önünde toplanıp, Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken kadınlar, zaman zaman ‘Biji serok Apo (Yaşasın Başkan Apo)’, ‘Şehit namırın (Şehitler ölmez)’, ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ sloganları attı.

Eylemci kadınlar adına açıklama yapan DÖKH üyesi İmhan Sütpak, Kürt sorunun görmezden gelinip, yok sayıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bir kördüğüm halini almış Kürt sorununa yönelik cesur, siyasal, kültürel, ekonomik ve sosyo- psikolojk açılımlara cevap olmanın zamanının artık geldiğini görüyoruz. Sayın Öcalan’ın hazırladığı yol haritasının bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Olgun demokratik bir sivil toplum haline gelmenin yolu bu çözümden geçmektedir. Biz Urfalı kadınlar olarak bu süreçte DTP’ye yönelik gözaltı ve tutuklamaları, dağların bombalanmasını kınıyor e yol haritasının derhal açıklanmasını istiyoruz.”
Oturma eylemi sabah saat 10.00’da sona erdi.

Bu haber 3413 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması