KADINLARIN TÖRE İSYANI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da bulunan sivil toplum örgütlerince oluşturulan İl Kadın Platformu üyeleri, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde töreye isyan etti. Namus ve töre adı altında hunharca

KADINLARIN TÖRE İSYANI
25 Kasım 2008 - 15:19
katledildiklerini ya da intihara zorlandıklarını ileri süren kadınlar, “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır” dedi.
Urfa Kadın Meclisi, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, KESK, İnsan Hakları Derneği ve DTP tarafından oluşturulan İl Kadın Platformu’nun yaklaşık 30 üyesi, ‘25 Aralık Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün 48'inci yıldönümü nedeniyle Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklamaya katılan ellerinde pembe karton üzerine yazılmış ‘Dünya yerinden oynar, kadınlar evden çıkarsa’, ‘Çocuk bakımı ve ev işleri toplumsallaştırılsın’, ‘Üreten biziz ürettiklerimize sahip çıkalım’, ‘Kadınlar için kadınlarla birlikte’, ‘Şiddetin hiçbir haklı gerekçesi yoktur’, ‘Kadın katliamlarına son’ yazılı dövizler taşıyan kadınlar, zaman zaman “Susma haykır, şiddete hayır’ sloganları attı. Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Sözcüsü Serpil Geyik, kadının yıllardır çeşitli şiddete maruz kaldığını ifade etti.
‘KADINLAR KATLEDİLİYOR’
Türkiye’de son olarak İtalyan kadın sanatçı Pippa Bacca’nın barış yolculuğunda tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü, yine Hüseyin Üzmez’in kendisinden 62 yaş küçük 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunup serbest kaldığını kaydeden Geyik, şunları söyledi:
“Biz kadınlar fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, kültürel, hukuksal ve militarist şiddetin mağduru oluyor, ölüyor, öldürülüyoruz. Biz kadınlar namus adına, töre adına ya hunharca katlediliyoruz, ya da intihara zorlanıyoruz. Biz kadınlar çatışma bölgelerinde şiddetin en ağırını yaşıyoruz. Biz kadınlar, yaşanan savaşın son bulması için, daha fazla insanın ölmemesi için, anaların daha fazla ağlamaması için bu savaştan medet uman ve kar sağlayanlara karşı, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için eşit, özgür, barışçıl ve demokratik bir Türkiye özlemimizi bıkmadan, usanmadan haykıracağız.”
Alkışlarla son bulan açıklamanın ardından kadınlar olaysız şekilde dağıldı

Bu haber 3160 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu