KARACADAĞ ŞEHİTLERİ ANILACAK

PKK tarafından 10 Mart 1994 tarihinde döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 11 şehit için mezarları başında bir program düzenlenecek.

KARACADAĞ ŞEHİTLERİ ANILACAK
14 Mart 2015 - 08:41

PKK’lilerin 1994 yılında Karacadağ’a bağlı Gogweri Köyü yoluna döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan 11 Müslüman yarın mezarları başında düzenlenecek bir anma merasimi ile yâd edilecek.

Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde düzenlenecek olan Şehadet programı öncesi bir açıklama yapan Mustazaflar cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Kürdistan’da PKK zulmüne ve küfrüne boyun eğmedikleri için mazlumca katledilen Müslümanların kendileri için bir onur ve şeref abidesi olduklarını ve bu gün bu topraklarda İslam yaşanıyorsa bunun temelinde bu şehitlerin kanının bereketi olduğunu söyledi.

“PKK zulmüne boyun eğmedikleri için katledildiler”

Şehitlerin tek suçlarının sadece Allah’a boyun eğmek ve İslam’ın emirlerini yerine getirmek olduğunu aktaran Cemiyet açıklamasında, “PKK 1990’lı yıllarda kendisine boyun eğmeyenlere karşı yok etme politikası sürdürüyordu. Karacadağ’ın Gogweri köyü sakinleri de PKK’ye boyun eğmedikleri için sürekli tehdit ediliyorlardı ve nihayetinde de köy yoluna döşenen şiddetli mayının patlaması sonucu hayatlarını kaybettiler. Bizler de Mustazaflar Cemiyeti olarak PKK zulmünden dolayı katledilen bu Mustazaf kardeşlerimizi unutmadık ve unutturmayacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Şehitleri hayırla yâd ettiklerini ve bu program kapsamında Karacadağ şehitlerini 15 Mart Pazar günü saat 12.00’de katliamın yaşandığı Gogweri köyünde bir anma programı düzenleneceğini belirten Cemiyet yetkilileri, “Karacadağ Mayın Şehitlerini Anma etkinliğine tüm halkımızı davet ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Karacadağ Gogweri köyü yoluna mayın döşenerek şehit edilen Müslümanların isimleri şöyle:

Şehit İbrahim Dağtekin, Şehit Mele Hıdır Akyol, Şehid Bedri Soysal, Şehit Muhammed Halil Gölçer, Şehit Muhammed Emin Gölçer, Şehit Tacettin Parlak, Şehit Halil Demir, Şehit Kutbettin Ayhan, Şehit Muhammed Ayhan, Şehit Hacı Ramazan Yeşil, Şehit Ramazan Gölçe. –

İLKHA


Bu haber 3237 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek