KARACADAĞ'DA DAVUL ZURNALI KAYAK KEYFİ

Mehmet SEZGİNSİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin sınırları içinde bulunan Siverek Diyarbakır il sınırını ayıran 1919 rakımlı karacadağ kayak merkezi özelikle hafta sonları bölge kayakçılarının akınına uğruyor.Siverek, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin

KARACADAĞ'DA DAVUL ZURNALI KAYAK KEYFİ
16 Ocak 2007 - 17:42
 illerinden kayakçıların akın ettiği karacadağ kayak merkezi Türkiye’nin en Ucuz kayak merkezi olduğu iddia ediliyor. Kayak tesisinde kayak takımlarının sattı 5 YTL günlüğü ise 20 YTL den kiralanıyor. Sezonda yaklaşık 7 bin kayakçının faydalandığı karacadağ kayak merkezinde konaklama tesisi bulunmadığı için  sabah gelip akşam dönmek zorunda kalıyorlar. Vatandaşlar kayak merkezinde hafta sonlarını geçirecek konaklama tesislerinin kurulmasını istiyorlar.   Hafta sonları vatandaşların hem kayak hemde piknik yaptığı dağda zaman zaman davulu zurnalı eğlence partilerde düzenliyorlar.
 Kayak için dağa çıkan bir grup davul zurla eşliğinde kar da halay çekerek güneşin ve karın tadını çıkarıyor.
Kayak merkezinde DHA muhabirine açıklama da bulunan
    İlçe kaymakamı Seddar Yavuz ‘’Bölgede kış Turizminin gelişmesi açısından önemli bir yer. Bölge itibariyle inananlarımız karlan iç içe olmayı sevip ve karla yaşamayı seviyor. Karacadağ kayak merkezin cazip hale getirmek için Şanlıurfa valiliği ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Burada kalıcı konaklama ve sosyal tesislerini yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Kış sporu için karacadağ ve ilçenin diğer kesimleri kış turizmi için ideal bölgedir’’dedi.
   Bölgeye gelen modern kayakçıların yansıra yöresel şalvarlarıyla kayak yapanlar ilginç görüntülerin yaşanmasına neden olurken dağın eteğinden  yaşayan köylülerde  hafta sonlarını  şalvarlarıyla kayak yapıp değerlendiriyorlar.Karacadağ köyünde kayak yapmak için geldiğini belirten  Halil Ağır  isimli vatandaş’’şalvarla kaymak  daha  zevkli oluyor  aynı zamanda şalvarın kuyruğu rüzgarı engelleyip hızı denetim altına alıyor’’dedi.
 Karacadağ kayak merkezinde jet skiyle karta tur atan kayak severler Karacadağ kayak merkezinde jet siki sürmenin tadını çıkarıyor.

Bu haber 2571 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu