KARAKEÇİ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Haber Merkezi14. Uluslararası Karakeçi Şenlikleri Siverek'e bağlı Karakeçi (Mızar) köyünde saat 10.00 itibarıyla başladı.

KARAKEÇİ ŞENLİKLERİ BAŞLADI
12 Mayıs 2012 - 09:19








Siverek ilçesinde geleneksel "Uluslararası Karakeçili Kültür Şenlikleri" kapsamında halat çekme ve höyüğe tırmanma yarışmaları yapıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in himayelerinde 14'üncüsü bu yıl gerçekleştirilen şenlikler dün akşam verilen kokteylle başladı. İlçeye bağlı Karakeçili köyünde Şanlıurfa'nın yanı sıra Ankara, Kırklareli ve Bursa'dan gelen davetlilerin katılımıyla bugün düzenlenen etkinlikler ise köyde kurulan kıl çadırların bulunduğu alanda sabah saatlerinde başladı.
Malatya Belediyesi Mehteran takımı ve Siverek Belediyesi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte, halat çekme ve höyüğe tırmanma yarışmaları yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, törende yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'da iki günden bu yana bazı temaslarda bulunan ve ardından Adıyaman'a geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ilçe halkına selamlarını ilettiğini belirtti.
Konuşmasında birlik ve bütünlüğün önemine değinen Vali Güvenç, "Önümüzdeki on yıl içinde Türkiye, yüz bin nüfusuyla kalkınmış, ekonomisiyle daha güzel ve refah içinde bir ülke konumuna gelecek. Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Ülkemizdeki fesat fitne tohumlarını bertaraf edip bütünleşmeliyiz" şeklinde konuştu.
Etkinliğe, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu, Mehmet Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar ile çok sayıda vatandaş katıldı.




-Karakeçililer,  Geçmişleri Oğuzların en eski boylarından olan Kayı boyuna dayanan Karakeçililer, Söğüt'teki Ertuğrul Gazi Türbesi'nde anma törenleri düzenlemeleriyle tanınıyor.
Yıllar boyu Anadolu'nun çeşitli yörelerine yayılan Karakeçililerin bir kısmı 16. yüzyılda yerleştikleri Siverek civarında yaklaşık 30 köy ve mezrada yaşıyor.















Bu haber 3212 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü