Kartondan güneş panelli cami maketi yaptı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir vatandaş tarafından yapılan kartondan güneş panelli cami maketi görenlerin ilgisini çekiyor.

Kartondan güneş panelli cami maketi yaptı
25 Nisan 2018 - 13:53




Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Selimpınar Mahallesinde yaşayan mevsimlik işçi Hamza Barşuk(56) kartondan yaptığı cami maketi ile görenlerin ilgisini çekiyor.

Camiler ile ilgili çeşitli projelerinin olduğunu söyleyen Hamza Barşuk, bu projelerini denemek amacıyla kartondan cami maketi yaptığını belirterek projelerine destek bekliyor.

Cami maketini 20 günde tamamlayan Barşuk cami maketinde, musalla taşı, abdest yeri, dinlenme yeri, gündüz elektriği depolayan akülü güneş paneli, güneş saati bile düşünmüş.

15 Temmuz yaşanan darbe girişimine tepki olarak cami ismini 15 Temmuz olarak koyduğunu belirten Barşuk, " Cami için her şeyi düşündüm. Camide güneş paneli de yapmışım enerjiyi kendisi topluyor. Caminin abdest yeri güneş paneli ile çalışıyor, vatandaşlar kışın sıcak suyla abdest alabilecek. Camide yeşil alanlar var, ağaçlar ekmişim. 20 gün de kartondan yapmış olduğum bu çalışmayı destek olursa sergilemeyi ve projelerimin geliştirilmesini istiyorum" dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 12694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu