Kavşakta yaşanan kazalara halk êdî bese (yeter artık) dedi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Hasan Çelebi Mahallesinde bulunan 4 caddenin kesiştiği kavşakta yaşanan trafik kazaları vatandaşları canından bezdirdi.

Kavşakta yaşanan kazalara halk êdî bese (yeter artık) dedi
11 Ocak 2018 - 09:15

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi, Hasan Çelebi Mahallesinde bulunan Rüştü Küçükömer Caddesi ve Hacu Sami Yusuf Caddesinin kesiştiği dörtlü kavşakta yaşanan trafik kazaları vatandaşları canından bezdirdi. Her gün en az bir, iki kazanın yaşandığı kavşakta bugüne kadar herhangi bir önlem alınmadığı belirten cadde esnafı kazaların önlenmesi için acilen tedbir alınmasını istedi.

Geçiş üstünlüğünü bilmeyen sürücüler kazaya neden oluyor

Cadde esnaflarından Hacı Bilgen kavşakta her gün en az bir, iki kazanın yaşandığını belirterek, “ Şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı kavşakta herhangi bir trafik ışığı olmadığı için, geçiş üstünlüğünü bilmeyen sürücüler kazalara neden oluyor. Kaza olduğu zamanda sürücüler arasında sözlü tartışmalar ve kavgalar yaşanıyor. Buda çevre esnafı olarak bizleri üzüyor” dedi. Yaşanan kazalar bizleri huzursuz ediyor

Cadde esnaflarından Hamdi Baylan kavşakta daha önce ölümcül kazalarında yaşandığını belirterek, “ Bu kavşakta kazaların önlenmesi için acilen ışıklandırma yapılmalı ya da caddede trafik akışı tek yön olarak belirlenmelidir. Kavşakta her gün en az bir iki kaza meydana geliyor. Yaşanan kazalar bizleri çok huzursuz ediyor. Daha önce bu kavşakta yaşanan kazada bir kız çocuk hayatını kaybetmiş, ağır yaralananlar olmuştu.

Kazalarda öğrencilerde yaralanıyor

Yaklaşık olarak Rüştü Küçükömer caddesinde yaklaşık 6 aydır esnaflık yapan Turan Başak, “ Her iki caddenin ana yol olarak sürücüler tarafından görülmesinden dolayı, geçiş üstünlüğünü kendisinde gören sürücü kazaya neden oluyor. Kazadan sonrada sürekli tartışmalar oluyor. Ayrıca burası okul bölgesi olduğundan dolayı okulların çıkış saatlerinde yoğunluk oluyor, öğrencilerde yaşanan kazalardan mağdur olabiliyorlar” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3174 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü