KENDİSİ 44 YAŞINDA AMA O NE YAŞAR NE YAŞAMAZ

MEHMET SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı ilçeye 24 Km uzakta bulunan Avunduk köyünde yaşayan Gengeç ailesinin 44 yaşlarında ki zekâ özürlü kızları bu güne kadar nüfus kütüğüne kaydı

KENDİSİ 44 YAŞINDA AMA O NE YAŞAR NE YAŞAMAZ
08 Ağustos 2007 - 13:44
yapılmadığı için resmi olarak yaşamıyor.   Avunduk köyünde yaşayan Seydo Gengeç(75) 11 çocuğunun en büyüğü olan Cemile Gengenç 6 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığından dolayı zekâsı gelişmedi 44 yaşında olmasına rağmen hastalılıktan dolayı 4 yaşında ki bir çocuğun zekâ düzeyine sahip olan özürlü bayanın bu güne kadar kaydı yapılmadığı için vatandaşta sayılmıyor. Geçimini köyde çobanlıkla sağlayan Baba Seydo Gengeç yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Kızım altı aylıkken ateşli bir hastalık geçirdi doktora  götürmeme rağmen  düzelmedi 44 yıl önce yaşanan bu olayın ardından  kızımı  bir daha doktora götürmedim. Doktorla kızım ölene kadar zekâ düzeyi hep 4 yaşında ki bir çocuğun zeka düzeyinde kalacağının belirtiler. Bende o zamanlar düşünmedim zeka özürlü kıza kimlik ne yapsın diye nüfusa kaydını da yapmadım. O zamanlar cahillik yaptım. Kızımın annesi ölünce ikinci kez evlendim. Kızım sürekli bebeklerle oynuyor kendi başına ihtiyacının gideremiyor derdini ifade edemiyor. Bu güne kadar sağlıklıydım kızıma  sahip çıkabiliyordum.75 yaşında yaşlı biriyim  ölümümden sonra kızım ortada kalmasın diye nüfus kaydını yapmak istedim ancak yaşı büyük ve annesi ölmüş olduğu için kayıt işlemleri ancak açılacak bir mahkemeyle ola biliyor davayı açacak param yok  şu anda ikinci evliliğimle beraber 11 çocuğum var yoksulum. Yetkililerden  yardım talep ediyorum.Bana yardımcı olsunlar kızımın  kimliğini çıkarıp  maaşa bağlanmasını istiyorum.Kızımın maaşı olursa maaş içinde olsa ben öldükten sonra ona bakarlar’’dedi.
   44 yaşındaki Cemile Gengeç  köyde evlerinin önünde   3 yaşında ki Umran 9 yaşındaki Adalet isimli üvey  kız kardeşleriyle birlikte evcilik oynuyor. Cemile en çok barbi bebekleri seviyor. 

Bu haber 3030 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü