Kilis İl Müftü Yardımcısı Siverek Müftüsü oldu

Siverek Müftüsü Mahmut Yıldızbaş’ın Diyarbakır’ın Kayapınar ilçe Müftüsü olarak atanmasıyla boş kalan koltuğa Muhammed Çiçek atandı.

Kilis İl Müftü Yardımcısı Siverek Müftüsü oldu
08 Mart 2021 - 12:47

Yıldızbaş’ın isteğe bağlı tayinle Kayapınar’a atanmasının ardından bir süre müftülük görevini vaiz Muhammed Alphan yürüttü.


Bir süredir vekaleten yürütülen müftülük makamına Kilis İl Müftü Yardımcısı Muhammed Çiçek atandı.


Muhammed Çiçek kimdir?


1977 yılında Şırnak’ın İdil ilçesinde dünyaya gelen, orta ve lise öğrenimini dışardan açık öğretim sınavlarına girerek tamamlayan Muhammed Çiçek, 1995 yılında Mardin İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.


1997 yılı Eylül ayında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam Hatip olarak göreve başlayan ve 2001 yılında 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Çiçek, aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna yerleşerek 2004 yılında mezun olup Siirt’in Kurtalan ilçesine vaiz olarak atandı.


Burada üç yıl görev yaptıktan sonra 2007 yılında Siirt İl Müftü yardımcısı olarak atanan Muhammed Çiçek, aynı yılın Aralık ayında Diyarbakır Kulp’a ilçe müftüsü olarak atandı.


Daha sonra Mardin Midyat, Diyarbakır Kulp, Lice, Savur ve Ömerli müftülüklerini yürüttü.


2015 yılında Yurtdışı görevine ayrılarak Tanzanya Darüsselam Büyükelçiliği bünyesinde Din Hizmetleri Koordinatörlüğü görevinde bulundu.


Haziran 2019 yılında yurtdışı görevini tamamlayıp Kilis İl Müftü Yardımcısı olarak atanarak göreve başladı.


Kilis Müftülüğüne bağlı olarak Fırat Kalkanı bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Koordinatörlüğü görevini sürdürmekte iken Siverek İlçe Müftülüğüne atanan Çiçek, ileri derecede Arapça ve Kürtçe, orta düzeyde İngilizce ve Swahilice biliyor.


08/03/2021 tarihinde Siverek İlçe Müftüsü olarak görevine başlayan Muhammed Çiçek, evli ve dört çocuk babasıdır.

Bu haber 3242 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü