Koçali Aymaz adına kütüphane açıldı

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (Sivil-Der) ile Genç Girişimciler Kulübü, kırsal mahalle okulunda Koçali Aymaz adına kütüphane açtı.

Koçali Aymaz adına kütüphane açıldı
20 Ekim 2020 - 10:19


Sivil-Der ve kulüp üyeleri tarafından toplanan kitaplarla kırsal Karacadağ Mahallesindeki ilk ve ortaokulunda eğitim gören öğrenciler için kütüphane açıldı.


Ayrıca öğrencilere kırtasiye malzemeleri de dağıtan üyeler, kurdukları kütüphaneye Sivil-Der onursal başkanı Koçali Aymaz’ın ismini verdi.


Siverek ilçesinin il olması amacıyla her platformda mücadele eden Aymaz’ın isminin kütüphaneye verilmesi takdirle karşılanırken vefa örneği olduğu belirtildi.


Koçali Aymaz’ın Siverek için büyük bir değer olduğunu söyleyen Genç Girişimciler Kulübü kurucusu Emre İşbilen, Aymaz’a vefa borcu olduklarını dile getirdi.


Sivil-Der başkan yardımcısı Onur İşbilen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün çok özel ve güzel bir güne şahitlik ediyoruz. Biz bu şehri sevdiren üstadımız Koçali Aymaz adına bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bugünü farklı kılan bir özelliği daha bu mahallede daha önce hiç kütüphane kurulmamış olmasıdır. Karacadağ bölgesinde kardeşlerimizle birlikte ilk kütüphanemizi açmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Son köy okulunun kütüphanesi kurulana kadar devam edeceğiz. Okul idaresine ve malzeme desteğinde bulunan Siverek Genç Girişimciler Kulübüne teşekkür ediyoruz. İyi ki varsın Koçali abimiz.”


Aymaz’ın yakın zamanda iki çocuğunu koronavirüs nedeniyle kaybettiğini hatırlatan İşbilen, “Siverekli gençler bu sayede Koçali Aymaz'ın bütün gençliğin abisi ve babası olduğu mesajını verdi ve ismini her yerde yaşayacaklarını fiilen göstermiş oldu.” diye konuştu.


Haber merkezi

Bu haber 23553 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...