Kombi ve Petek temizliği yaptınız mı?

20 yılı aşkın süredir doğal gaz tesisatı işi ile uğraşan Mehmet Çınar, yılda bir kez kombi bakımı yapmanın yüzde 20 ile 30 arasında tasarruf sağladığını ifade etti.

Kombi ve Petek temizliği yaptınız mı?
23 Kasım 2019 - 08:45

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 21 yıldır doğal gaz ve su tesisatçılığı yapan Mehmet Çınar, kombi temizliğinin yılda bir, petek temizliğinin ise 2 yılda bir muhakkak yapılması gerektiğini söyledi.


Kombi bakımının yüzde 20 ile 30 arasında tasarruf sağladığını ifade eden Çınar, güvenlik açısından da kombi bakımının önemine vurgu yaptı.


Çınar, "Kombi bakımı hem güvenlik hem de tasarruf açısından yapılması gereken bir bakımdır. Kombi bakımı yılda bir sefer mutlaka yapılması gerekir. Hem güvenlik hem de tüketim açısından çok önemlidir. Evde tek başına kombi temizliği kesinlikle yapılamaz. Sıkıntılı ve tehlike olduğundan dolayı yapılamaz. Bu bakım uzman servisler tarafından yapılmalıdır. Kış sezonu gelmeden önce bizim bölgemizde 11'inci ayın içerisinde mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca bakımlar uzman ve resmi servisler tarafından yapılmalıdır. Her önüne gelen tesisatçıya kombi ellettirilmemelidir. Kombi bakımı yüzde 20 ile 30 arasında tasarruf sağlar ve tüketim fark eder. Yalnız kombi değil peteklerin de temizlenmesi gerekir. Peteklerin ise 2 yılda bir temizlenmesi gerekir." diye konuştu.


Temizliğe ilişkin bilgi paylaşan Çınar, "Kombi temizliği sırasında; kombinin içindeki mevcut su boşaltılır. Genleşme tank havası ölçülür. Brülur temizliği yapılır. Yanma haznesi temizlenir. Ateşleme devresi kontrol edilir ve temizlenir. Vanalar sökülerek temizlenir. Gaz ayarları kontrol edilir. Arızalı parçalar değiştirilir. Kalorifer fitresi temizlenir. Kombiye yeniden su alınır. Petek bakımında ise önce kompresör ile elin ulaşamadığı yerler basınçlı hava ile temizlenir. Daha sonra petekler sökülerek içerisindeki pis sular boşaltılır. Daha sonra petek vanaları kapatılarak temizlik yapılacak peteğin vanası açılır. Herhangi bir ilaç kullanılmadan kompresör ile borudaki pis sular boşaltılır." ifadelerin kullandı. (İLKHA)

Bu haber 2742 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor