KÖPRÜ OLMADIĞI İÇİN ÇOCUKLAR DEREYİ YÜRÜYEREK GEÇİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bağlı Gögerçi Köyüne bağlı Kartal ve İnançlı mezrasında

KÖPRÜ OLMADIĞI İÇİN ÇOCUKLAR DEREYİ YÜRÜYEREK GEÇİYOR
07 Ocak 2010 - 16:32
yolların bozuk olmasından dolayı özellikle kış aylarında Taşımalı Eğitim Servisleri zor şartlar altında öğrencileri şehir merkezindeki okullara  taşıyorlar.
    
İlçe merkezine yaklaşık  30 Km uzakta bulunan İnançlı ile Kartal  Mezralarının Diyarbakır-Siverek Transit Karayolundan  5 Km uzak olan  yolun, tamamen kullanılmaz olduğunu belirten köylüler, İnançlı Köy'ü  ile Kartal Köy'ü arasında bulunan derenin üzerinde bir köprü veya müfrez olmadığı için araçların karşıya geçemediğini okula giden öğrencilerin bazen dereyi yaya geçmek zorunda kaldığının belirtiler.
     
Her gün 18 öğrenciyi taşımalı aracıyla şehir merkezindeki ilk öğretim okullarına gönderdiğini belirten taşımalı eğitim aracının sürücüsü Burhan İnan yaptığı açıklamada ’’Yolun bozuk olduğunun İnançlı Köy'ü yolu üzerinde bulunan derenin yağışlı havalarda geçilmez olduğunu  defalarca bildirdik. Kartal Köy'ü çıkışında  yıllar önce yapılan köprünün  çökmeye başladığını,  köylüler olarak büyük bidonların içine beton doldurarak Altan köprüye destek verdiğimizi yetkililere bildirmemize rağmen, bu güne kadar sorunumuza çözüm bulunmadı. Yerel idarecilerden umudumuzu kestiğimiz için köy halkı adına Başbakana  dilekçe yazarak sorunumuza çözüm istedik. Başbakana  yazdığımız dilekçeden de haber alamadık. Yetkililere sesleniyoruz herhangi bir ölümlü kaza yaşanmadan sorunumuza  çözüm  bulsunlar’’ dedi.














Bu haber 1660 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu