KPSS AYIBI

Özel Haber
ÖSYM KPSS sonuçlarının açıklanmasında büyük ayıpa imza attı. Sonuçlar hala öğrenilemiyor.
2 milyona yakın adayın katıldığı KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınav sonuçlarının

KPSS AYIBI
06 Kasım 2008 - 09:03
açıklanmasında, ÖSYM büyük ayıpa imza attı. Türkiye'nin en önemli sınavlardan birisi olan KPSS sonuçları hala çok zor öğrenilebiliyor. Görüşlerine başvurduğumuz memurlar.net sorumlusu Ahmet Ünlü "Basın ilgi göstermediği için ÖSYM olaya önem vermiyor" dedi. Türkiye'de yapılan en önemli sınavın KPSS olduğuna dikkat çeken memurlar.net yetkilisi Ahmet Ünlü "Ancak ÖSS'de daha snav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin ÖSYM bilgi verirken 2 milyon kişinin girdiği KPSS sınavında aynı hassasiyet gösterilememektedir. Dün açıklanan sınav sonuçları memurlar.net dışında hiçbir basın organında yer almamıştır." dedi.
30 bin kişinin başvurduğu sözleşmeli öğretmen atamaların tüm basın organlarında çok büyük puntolarla haberleştirilirdiğine dikkat çeken Ünlü "Ancak KPSS sonuçları AA, ANKA, Cihan, İHA, DHA gibi yüzlerce personel çalıştıran ajanslarda ve yine yüzlerce personel çalıştıran hiçbir yazılı ve görsel basın organında kendine yer bulamamıştır. 2 milyon kişi dün ÖSYM'nin sorumsuzluğuyla başbaşa bırakılmıştır. Sabah 5'te dahi kalkıp sonuçlara bakmak isteyen adaylar hep server meşgul hatası ile karşılaşmıştır." dedi.
Ünlü, sorununun önemini göstermesi açısından şu detaylara yer verdi: "Memurlar.net'te sınav sonuçlarının açıklanmasına dair haber bir günde 300 bin okunmuş ve 1200 yorum almıştır. Sınava 1 milyon 483 bin ortaöğretim mezunu ve 3737 bin önlisans mezunu aday katılmıştır."
Ahmet Ünlü, yaşanan sorununun çözümü için tüm basın mensuplarını duyarlı olmaya ve yüzbinlerce adayın gündeminde olan bu konuyu kendi gündemlerine almaya çağırdı.
Haber10

Bu haber 2388 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...