KREDİNİN SADECE İMALATÇI ESNAFA VERİLMESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

Mehmet SEZGİN/SİVEREKKüçük ve orta ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Tarafından başlatılan Esnaf ve Sanatkâr Kredisi Destek Programı ile imalatçı esnaf ve sanatkârlarına

KREDİNİN SADECE İMALATÇI ESNAFA VERİLMESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU
23 Ağustos 2008 - 13:37
0 faizli can suyu kredisi verileceği belirtilmişti. Toplam beş bin imalatçı esnaf ve sanatkârın yararlanacağı planlanan program uyarınca imalatçı esnaf ve sanatkâr başına sağlanacak azami 25 bin YTL kredinin faizi (KOSGEB) tarafından karşılanarak imalatçı esnaf ve sanatkâra 0 faiz kredi kullanma imkânı sağlanacağını duyan Siverekli esnaflar ilçede bulunan esnaf odalarına başvuruda bulundular.
     Esnafların yoğun başvurusu sonucu Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan esnafın yoğun talebi karşısında çareyi üyelerini bir bir ziyaret ederek kredi hakkında bilgi verdi. İnan yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Başvurular bugün başlamasına rağmen o daya bağlı esnafların çoğu odaya gelerek bir kısmı da telefonla bilgi almak istiyorlardı bende üyelerimi ve diğer esnafları dolaşarak kredi hakkında kendilerine bilgi veriyorum. Güneydoğu Anadolu bölgesinde imalatçı esnaf ve sanatkârın sayısı az. Bölgede diğer esnaflarımızda zor durumda Oda başkanı Olarak esnaf arasında imalatçı ayrımı yapılması yanlış. Bu gün bir demirci kaydı imalatçı olmamasına rağmen balta orak ve benzeri tarım aletlerini imal ediyor. Buna rağmen imalatçı sayılmıyorlar. Verilen kredilerde kadınlara 30 Bin YTL ye kadar imkân sağlanıyor Güneydoğuda kaç kadın imalatçı var? Kredi esaslarında ayrım yapılması tepkilere neden oluyor. Birçok esnafımız siftahsız kepenk kapatıyor. bağ kur borcunu ödeyemiyor, üniversite kazanmış çocuğunun kaydını yaptıramıyor. Oda başkanı olarak talebimiz Güneydoğu esnafının tamamına işini geliştirme kredisi sağlansın’’dedi.


Bu haber 2435 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...