KRİZİN UĞRAMADIĞI ŞEHİR

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da iki ayrı aşiret ailelerinin çocukları evlendi. İki ayrı düğünde dolarlar havada uçuştu, takılan takılar sandıklarla taşındı. Saz ekipleri paraları toplamak için

KRİZİN UĞRAMADIĞI ŞEHİR
14 Ekim 2008 - 14:22
birbiriyle yarıştı. DOLARLAR HAVADA UÇUŞTU Şanlıurfa’nın ileri gelenlerinden Gerger ve Kapaklı ailelerinin düğününde 1 Dolarlık banknotlar havada uçuştu.
Havaya savrulan dolarları 5 görevli yerlerden toplayıp çantalara doldururken, görevliler seyyar döviz bürosu gibi, yeniden atmak isteyenlere YTL karşılığı dolar verdi. Dolar yağmuru altında geçen düğünde gelin, takılan yaklaşık 130 bin YTL değerindeki bilezik, cumhuriyet altını, bileklik, gerdanlık ve Harran Otel’de yapılan düğünde işletmeci 27 yaşındaki Serhat Gerger ile avukat 26 yaşındaki Ayşe Kapaklı yaşamlarını birleştirdi. Düğüne katılan yaklaşık 500 davetli, çiftin piste gelişinin ardından dolar atma yarışına girdi. Aralarında kadınların da bulunduğu onlarca kişi ceplerinden desteler halinde çıkardıkları 1’lik banknotlardan oluşan dolşehirarları havaya savurdu. Havaya savrulan dolarları 5 görevli yerlerden toplayıp, saz ekibinin yanında bulunan çantalara doldurdu. Cebinde dolar kalmayan davetliler, dolarları toplayan orkestra görevlilerine başvurup, YTL vererek dolar satın alıp, yeniden saçtı. Bunun üzerine salonda dolar- YTL hareketi de yaşandı.
Gecenin sonunda ise davetliler bu kez gelin Ayşe Kapaklı’ya takı takma yarışına girdi. Sırayla geline altın takan davetlilerin, taktılarıyla bir anda üzeri kilolarca altınla dolan gelin, taşımakta zorlandı. Geline yaklaşık 130 bin YTL değerinde inci kolye, altın kemer, örme set takımı, Urfa akıtması, kordon, hasır bilezik gibi birçok ziynet eşyası ve para takıldı. Yerel sanatçıların katıldığı düğünde davetlilere yöresel yemek ikram edildi. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı düğün yaklaşık 5 saat sürdü.
Şanlıurfa Valisi Yusuf YAVAŞCAN, AKP Milletvekili Sabahattin CEVHERİ ile çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kentin ileri gelen aşiret üyelerinin hazır bulunduğu düğüne katılanlar Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi

Bu haber 3289 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...