KUCAK AŞİRETİNDE BARIŞ SEVİNCİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Kucak Köyünde yaşayan amca çocukları olan Kucak Aşiretine mensub

KUCAK AŞİRETİNDE BARIŞ SEVİNCİ
25 Temmuz 2010 - 14:31
Altınyüz ailelerine arasında 15 yıl önce 1995 yılında arazi anlaşmazlığı sonucu aralarında başlayan tartışma o dönemde çatışmaya dönüşmüştü. Köyde çıkan çatışmada Ramazan Altınyüzük ile Kızı Sabiha Altınyüzük yaşanan çatışma sonucunda yaşamını yitirmiştilerdi.
    
15 yıl boyunca süren kan davası sonucu aynı aileye mensup kişilerin bir kısmı köylerini ve topraklarını terk etmek zorunda kalmışlardı. Mağdur olan aynı aile mensuplarının mağduriyetlerini gidermek ve yaşanan kan davasını barışla sonlandırmak amacıyla Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak 2 aileyi barışa ikna ederek Kucak köyünde tarafları bir araya getirdi.
     
Kucak Köyünde inşaat halindeki köy camisinde bir araya gelen taraflar birbirlerini kucaklayıp 15 yıldır devam eden kan davasını noktaladılar.
      
Barışın mimarı olan Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bucak yaptığı açıklamada kan davasını hiç kimseye yarar sağlamadığını belirterek şöyle dedi ’’bugün burada çok anlamlı bir barışa  tanıklık  yapıyoruz. Kan davalarının topluma hiçbir yararı yoktur. Bu çağ dışı geleneğe son vermek gerek. Taraflar barış ısrarımızı anlayışla karşılayıp barıştılar. Darısı diğer davalı ailelerin başına" dedi.
     
15 yıldır aralarında kan davası bulunan Altınyüzük ailesinin büyükleri aralarında  barışı sağlayan  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bucak teşekkür ederek yaşanan bu kan davasının son olmasını istediler.
        
Tarafların birbirine sarılıp öpmesinin ardından köy cami inşaatında  barış yemeği yenildi. Yenilen barış yemeğine yaklaşık 500 insan katıldı.
Bu haber 4793 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması