KÜPTEPE KÖYÜ OKULA KAVUŞUYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı, İlçeye yaklaşık 40 Km. uzakta bulunan, 140 hane, yaklaşık 2500 nüfusu bulunan

KÜPTEPE KÖYÜ OKULA KAVUŞUYOR
13 Haziran 2010 - 08:15
Küptepe köyünde bulunan üç derslik ilköğretim okulu köyde bulunan 360 öğrencini ihtiyacına cevap vermiyordu. Köylülerin başvurusu üzerine Şanlıurfa Valiliğinin desteğiyle Siverek İlçe Kaymakamlığı köyde 8 derslik yeni bir ilköğretim okulu ile 4 kartlı öğretmen lojmanının yapımına başladı. Yaklaşık bir ay önce başlanılan okul inşaatı hızla devam ediyor.
    
Okul yapım işinin 45 gün gibi kısa bir sürede  tamamlanacağını  belirten ilçe kaymakamı Kemal Yıldız "Okulun  faaliyete girmesiyle birlikte köyde eğitim gören çocuklarımız daha rahat bir ortamda  eğitimlerini sürdürecekleri gibi çevrede okulu bulunmayan çocukların taşımalı eğitim kapsamıyla bu yeni okulumuzda eğitimlerine devam edecekler. İlçede ihalesini yaptığımız 8 derslikli, 8 ayrı ilköğretim okulunun yapımına başlanacak. Bu okullarımızla birlikte ilçedeki derslik ihtiyacımızın büyük bir kısmı giderilmiş olacak’’ dedi.
Bu haber 2350 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu