KÜPTEPE KÖYÜ'NDE SU SEVİNCİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine yaklaşık 50 Km. uzakta bulunan Küptepe Mahallesinde yapılan sondaj çalışmaları olumlu sonuç verdi.

KÜPTEPE KÖYÜ'NDE SU SEVİNCİ
15 Eylül 2014 - 06:35

Yıllardır susuzluk çeken Karacadağ bölgesinde bulunan köylüler Büyükşehir Belediyesi (ŞUSKİ) ile Siverek Belediyesinin çabaları ve çalışmaları sonucu suya kavuştular. İlçeye yaklaşık 50 Km. uzakta bulunan 170 hane ve yaklaşık 1600 nüfusa sahip Küptepe Mahallesinde yapılan sondaj çalışmaları olumlu sonuç verdi. Mahallede açılan iki yeni sondaj kuyusundan saniyede 85 litre su elde ediliyor. Sondaj kuyularından elde edilen su, Küptepe Mahallesiyle diğer susuz mahallelere şebeke döşeme çalışmalarıyla vatandaşların evini içine kadar taşınacak.

Sondaj çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Karacadağ bölgesindeki Küptepe mahallesine gelip yıllardır susuzluk çeken köylülerin su sevincini köylülerle birlikte yaşayan Belediye Başkanı ResulYılmaz çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ” Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ŞUSKİ ile işbirliği halinde gerçekleştirdiğimiz çalışmayla 2 sondaj kuyusu açmış bulunuyoruz. Açmış olduğumuz bu sondaj kuyularından saniyede yaklaşık 80– 90 litre su sağladık. Yeni elde edilen su kaynaklarıyla, inşallah hem Karacadağ bölgesinde yer alan Nasanlılar ve İzol ailelerinin yaşadığı Mahallere (köylere) su sağlamış olacağız. Geri kalan suyu da yine şehir merkezindeki depolarımıza aktaracağız. Bu su bizim açımızdan çok önemli, çünkü cazibeli ve kaliteli bir su. Biliyorsunuz Karacadağ bölgesindeki su kalitesi oldukça yüksek. Bu nedenle bu suyu önemsiyoruz. Bundan sonra da ŞUSKİ ile ortaklaşa çalışmalarımız bu bölgede devam edecek"

Haber Merkezi


Bu haber 7825 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması