Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında derece giren genç ödüllendirildi

​Şanlıurfa İl Müftülüğü, TRT’de Ramazan ayı boyunca yayımlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında, finale kalarak Türkiye üçüncüsü olan Şanlıurfalı Hafız Eyüp Ensar Kılıç'a başarısından dolayı ödül verdi.

Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında derece giren genç ödüllendirildi
04 Haziran 2020 - 14:36

​İl Müftülüğü, TRT’de Ramazan ayı boyunca yayımlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında, finale kalarak Türkiye üçüncüsü olan Şanlıurfalı Hafız Eyüp Ensar Kılıç'a başarısından dolayı ödül verdi.


Müftülük tarafından düzenlenen törenle Kılıç’a, İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından Cumhuriyet altını hediye edilirken törende Hafız Kılıç Kur’an-ı Kerim’den bir bölüm okudu.


"Efendimiz’in kâri olarak seçtiği kişilerin tamamı Kur’an’ı Kerim’i güzel okuyan insanlardı"


Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa il Müftüsü Taştan, Müslümanların tarih boyunca Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma gayretinde olduklarını belirterek, "Cenab-ı Hakk’a hamd, sevgili Peygamberimize salat-u selam olsun.  Cenab-ı Hakk’a hamd etmek için çok sebebimiz var. O sebeplerden bir tanesi de bizzat içimizden Şanlıurfa’mızdan bir kardeşimizin TRT’nin düzenlemiş olduğu ‘Kur’an’ı Kerim’i Güzel okuma Yarışması’nda önce günün birincisi, sonra hafta birincisi, daha sonrada Türkiye üçüncüsü olarak bizi gururlandırmasıdır. Kur’an’ı Kerim, Peygamberimiz Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) inzâl olduğu halde Kur’an’ı başkasından dinlemeyi severdi. Efendimiz ’in kâri olarak seçtiği kişilerin tamamı Kur’an’ı Kerim’i güzel okuyan, sesleri güzel olan insanlardı. Kur’an’ı Kerim’de, 'Kur’an’ı tertil ile okuyun’ buyruğu, Müslümanlar üzerinde derin bir tesir bırakmış olacak ki güzel sesleriyle tarih boyunca Kur’an’ı terennüm ettiler." şeklinde konuştu.


"İl Müftülüğü olarak; bu kardeşimizi tebrik ve takdir ediyoruz"


Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Eyüp Ensar Kılıç’ı tebrik eden Taştan, "Şanlıurfa’mızdan bir imam kardeşimizin oğlu olan Eyüp Ensar Kılıç kardeşimiz, İmam Hatip okulunda talebe olmasına rağmen bu yaşında Türkiye’de Kur’an-i Kerim’i güzel okuma yarışmasında bizi temsilen Türkiye üçüncüsü oldu. Bizler de İl Müftülüğü olarak; bu kardeşimizi tebrik ve takdir etmek için buraya çağırdık. Cenab-ı Hak yolunu açık etsin. Buradan kendisini yetiştiren hocalarına, anne-babasına ve üzerinde etkisi olan bütün çevresine teşekkür ediyorum. Bu gibi değerlerin artarak çoğalmasını ve sonuca gitmesini temenni ediyorum. Rabbim yardımcısı olsun, bundan sonrada başarılarını diliyoruz. İnşallah müstakim yolda sürekli istikrarlı bir şekilde yoluna devam eder diye temenni ve dua ediyorum. Allah hayrını mübarek eylesin. Rabbim yardımcısı olsun inşallah." ifadelerini kullandı.


"Rabbim, Kur’an-ı Kerim'i okuyup anlayıp yaşamayı nasip eylesin"


"Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında üçüncü olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Eyüp Yaşar Kılıç, "Şanlıurfa Davut Zeki Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü sınıf öğrenciydim. Çok şükür bu sene bitti dördüncü sınıfa geçtim. Hafızlığımı 2 yılda Rize’de tamamladım. Eğitim hayatıma devam ediyorum. Bu duyguyu yaşatan Rabbime öncelikle hamd ve senalar olsun. Güzel bir duygu… Rabbim öncelikle bunun kıymetini bilenlerden eylesin. Rabbim, Kur’an-ı Kerim'i okuyup, anlayıp, yaşamayı nasip eylesin. Dereceler gelip geçicidir. Rabbim Kur’an’ı Kerim’i yaşamayı nasip eylesin." diye konuştu.


"Küçüklüğümden beri babamın destekleri ve Kur’an’ı bana sevdirmesiyle bu yola koyuldum"


Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesinde ve hafız olmasında en büyük etkenin İmam Hatip olan babası olduğunu ifade edem Kılıç, " Benim bu başarımının en büyük etkeni kıymetli babam Mehmet Kılıç’tır. Küçüklüğümden beri babamın destekleri ve Kur’an’ı bana sevdirmesiyle bu yola koyuldum. Merakımdan dolayı da bu işin peşine düştüm. Babamdan dersler aldım bana yardımcı oldu. Kur’an’ı Kerimler dinleyerek bu noktaya geldim. Daha güzel yerlere gelmek için gayret gösteriyorum." şeklinde konuştu.


"Kur’an’ı öğrendikten sonra hayatımıza tatbik edelim"


Kur’an’ı öğrenmedeki en büyük gayenin onunla ahlaklanmak olduğunu vurgulayan Kılıç, "Gençlerimiz neden Kur’an’ı Kerim’i öğrenmeli? Öncelikle dinimizin emri olduğu için Kur’an’ı Kerim’i öğrenmelidir. Kur’an’ı okuyup anlamak için, hayatına tatbik etmek için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelidir. Kur’an’ı Kerim ile ahlaklanmayı amaçlamalıdır. Bundan sonraki hedefim; öncelikle imam hatip lisesini bitirip, ilahiyat fakültesini kazanmaktır. Rabbim nasip ederse bu yolda ilerlemeyi hedefliyorum. Mushafları incelemeye kadar ilerlemek istiyorum." ifadelerini kullandı.


Kılıç açıklamasının sonunda gençlere şu tavsiyelerde bulundu:


"Önce gayret, sevgi ve merak göstermeliler. İşin temeli sevgiye dayanıyor. Sevgi olursa her şey olur. Bir hocanın dizinin dibinde oturarak Kur’an’ı Kerim’i öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaları içinde bol bol Kur’an-ı Kerim’i dinlemelerini tavsiye ediyorum." dedi. (İLKHA)


Bu haber 2440 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek