LİDERLER EDEPLİ OLSUN

ALİ LEYLAK/ŞANLIURFABaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti liderlerini edepli olmaya çağırdı.Bir siyasi parti liderinin 'AK Parti'nin ABD gömleği giydiği' iddiasında bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti

LİDERLER EDEPLİ OLSUN
19 Haziran 2007 - 11:23
patentli bayrak ve Türkiye Cumhuriyeti patentli gömlekten başka gömlek giymez.
Bunları edebe davet ediyorum" dedi. Erdoğan, hükümet olarak hedeflerinin 81 ile üniversite kurmak olduğunu söyledi. YÖK sorunun çözmeyi de hedeflediklerini anlatan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerini halkın izlediğini ifade ederek 22 Temmuz'da halkın kararını vereceğini belirtti.
Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitim ve sağlıkta yapılan yatırımları anlattı. Miting alanını dolduranların tezahüratları ve sevgi gösterileri arasında konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, Haydi Kızlar Okula kampanyasının sürdürüleceğini kaydetti. Kampanya çerçevesinde 223 bin kızın eğitime kazandırıldığını anlatan Erdoğan, eğitim gören kız ve erkek çocuklara maddi desteğin devam edeceğini kaydetti.
Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projesi olan
KÖYDES'i başlattıklarını vurgulayan Erdoğan, 2007 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını söyledi.
CHP lideri Deniz Baykal'ın konuşmalarında genel sağlık sigortasını
çıkaracağını söylediğini anlatan Erdoğan, "Ayıp, ayıp. Biz bunu Sosyal
Güvenlik Yasası'yla çıkardık zaten. Ama siz Anayasa Mahkemesi'ne giderek onu da engllediniz" dedi. Göreve geldiklerinde 32'si devlet, 7'si özel ve vakıf üniversiteleri olmak üzere toplam 39 üniversite açtıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, hedeflerinin 81 ile üniversite kurmak olduğunu belirtti. Yüksek öğretimde bir hedeflerinin de üniversitelere alınan öğrenci sayısını artırmak olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bu konu, hükümetlerden çok YÖK'ün sorunudur.
Bizim önce bu YÖK olayını hep birlikte halletmemiz gerekiyor. Anayasada yapılacak değişiklikle bunun da halli gerekiyor, bunu da halledeceğiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan olayları da yeniden değerlendiren Erdoğan'ın konuşması sık sık, 'Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin' sloganları ile kesildi. Türkiye'de her şey yolunda giderken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları herkesin gördüğünü belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gördünüz ve kararınızı verdiniz. Herkes konuştu, siz dinlediniz. Fakat şimdi de siz 22 Temmuz'da karar vereceksiniz. 35 gün sonra kararı siz vereceksiniz. Halka saygısı olmayan halkçı olamaz.TBMM'de 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor ama bunlar genel kuruldan kaçtılar. Bunlar parlamentodan kaçtılar. Görevinden kaçan doktor, öğretmen kaçtığı zaman makbul değilse, parlamentodan kaçanlar da millet
nezdinde makbul edğildir. Bunlar sadece tahrik ederler, ülkeyi gererler.
Allah aşkına biz neyi değiştirdik? Rahmetli Özal, sayın Demirel, sayın Sezer nasıl seçildiyse aynısını yaptık. Ama bunlar kaçtılar, CHP de kaçtı,
Anavantan Partisi de kaçtı. Yasalar belli, bu yasalar da adayların ne
zaman açıklanacağı söylüyor. Tayyip Erdoğan olarak adayım demediğim halde yapılmadık hakaret kalmadı. Türkiye Cumhnuriyeti Başbakanı'na yapılmadık hakaret bırakmadılar, hepsini sineye çektim.
352 kişiye kendi istediklerini dayattılar. Azınlığın çoğuluğa tahakkumu
dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Biz azınlığın çocuğunluğa tahakkumundan yana değiliz. Adalatten yanayız. Şimdi siz konuşacaksınız. Cumhurbaşkanını da, başbakan da, meclis başkanı da sizin dediğiniz olacak" diye konuştu.
Bir siyasi parti liderinin konuşmasında AK Parti'nin ABD gömleğini giydiğini söylediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bunları edebe davet ediyorum. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti patentli bayraktan başka, Türkiye Cumhuriyeti patenti taşıyan gömlekten başka gömlek giymez. Kimsenin, bu ülkeyi başkalarının yönettiğini gösterme hakkı yoktur. Hadlerini bilmeleri lazım. Onların hadlerini milletimiz sandıkta gösterecektir" dedi.
780 bin metrekarelik 70 milyon Türkiye'nin partisi olduklarını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:
"Kuzeyden güneye, doğudan batıya bütün insanlarımızı tüm samimiyetle kucaklayan bir partiyiz. AK Parti bu ülkede yayşayanların partisidir, AK Parti bir merkez partisidir, muhafazakardır, demokrattır."

Bu haber 2785 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü