M. AKİF İMAM HATİP ORTA OKULUNDA KUTLU HEYECAN

Siverek Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum programı düzenlendi.

M. AKİF İMAM HATİP ORTA OKULUNDA KUTLU HEYECAN
16 Nisan 2015 - 12:24

Siverek Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum programı düzenlendi.

Program meslek dersi hocalarından Yasin Şahin tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.Programa konuşmacı olarak katılan Abdullah Konak Hz.Muhammed'in Örnek Kişiliği ve Ahlakı hakkında bilgiler verdi.

Konak konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “'Hz.Muhammed'in kutlu doğumunun tüm insanlık için onu daha iyi tanımamıza,onun ahlakından istifade etmemize ve onun yolundan gitmemize vesile olmasını dilerim. Peygamber Efendimiz dünyaya geldiği zaman Arap toplumu cahiliye devrini yaşıyordu.İnsanlar hak,adalet,dürüstlük gibi kavramları unutmuştu.Güçlü zayıfı eziyordu.Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğu için diri diri toprağa gömülürdü.Kabileler arasından sürekli çatışmalar yaşandığından kan davaları toplum içerisinde yaygındı.Ayrıca içki,fuhuş ve her türlü kötü davranış da bu toplumda gelenek haline gelmişti.İşte Sevgili Peygamberimiz böyle bir toplumu düzeltmek için Allah tarafından görevlendirildi.Onun Peygamberliği yaklaşık 23 yıl sürdü.Bu süre içerisinde tek işi Allahtan aldığı vahyi insanlara aktarmaktı.Kendisine gelen ayetleri derhal insanlara iletirdi.Tabi bunu yaparken önce kendisi bir model olurdu daha sonra da Müslümanlar o davranışı sergilerdi.Bu iş karşılığında onlardan herhangi bir beklentisi de yoktu.Peygamber Efendimiz her haliyle örnek bir insandı.Onun nasıl bir kişiliğe sahip olduğuna bakarsak cevabını şu ayette görürüz; ' Şüphesiz sen yüce bir ahlak üzeresin(Kalem suresi-4.ayet)'.

Konuşmasını Peygamber Efendimiz'in üstün ahlaki özelliklerinden örnekler vererek sonlandırdı.

Program daha sonra Hz.Peygambere Şiir ve Mektup yarışmasında birinci olan okul öğrencilerinin şiir ve mektuplarını okumasıyla devam etti. İlahi,şiir ve ezgilerle devam eden program okul öğrencilerinin söylediği Türkçe ve Arapça ilahilerle sürdü. .

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yasin Şahin etkinlik hakkında ; 'Bu sene okulumuzun açılışının ilk yılı. Okul olarak ilk defa böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Dicle mahallesi sakinlerine ve öğrencilerimize Hz.Muhammed'in kutlu doğumunu, kutlu kokusunu onların gönüllerinde yaşatmak istedik. Bu etkinliği düzenlerken bizlerden desteğini esirgemeyen mahalle halkımızın peygamber aşığı olduğuna bir kez daha şahitlik ettik. Bu bizlere bundan sonra yapacağımız programlar için enerji verdi.Desteklerini bizden esirgemeyen okul idaresi,öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz,mahalle esnafımız ve mahalle halkımıza büyük şükranlarımızı sunuyoruz.'dedi.

Haber : Yusuf Eyyub Sarı

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3753 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek