MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ SİVEREK'TE ANILACAK

Deniz Uğurlu Siverek Yardımlaşma Derneği Mavi Marmara gemisi baskında hayatını kaybedenler için anma programı düzenleyecek. Program Çağrı Tv ve Kanal Urfa’dan canlı yayınlanacak.

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ SİVEREK'TE ANILACAK
10 Mayıs 2012 - 08:56
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR-DER) 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götürmek amacıyla Mavi Marmara gemisiyle yola çıkan Gazze'ye yakın uluslararası sularda İsrail askerlerinin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen 9 İHH gönüllüsünü anmak amacıyla “Mavi Marmara Şehitleri’ni Anma” programı düzenleyecek.



23 Mayıs 2012 tarihinde tarihi Siverek Kalesinde düzenlenecek programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin ile birlikte ilahi sanatçıları Muzaffer Gürler ve Ömer Şefkatli katılacak.



Konu hakkında açıklama yapan SİYAR-DER Başkanı Kasım Bakudan şunları kaydetti, “ Mavi Marmara şehitlerinin unutulmadığını göstermek ve onları anmak amacıyla derneğimiz tarafından Mavi Marmara Şehitlerini anma programı düzenleyeceğiz. Programımız Çağrı Tv ve Kanalurfa’da canlı olarak yayınlanacak. Herkesi bu anlamlı programa davet ediyoruz” dedi



31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve Gazze’ye yakın uluslar arası sularda İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan 9 Müslüman şehit olmuş, aralarında SİYAR-DER üyesi Cevdet Ökenek ve Ramazan Baylan’ında bulunduğu birçok Müslüman yaralanmıştı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3945 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...