MEMUR-SEN: 28 ŞUBAT DARBESİNİ YAPANLAR YARGILANSIN

HABER MERKEZİ/SİVEREKSiverek Memur-Sen Temsilciği yayınlamış olduğu basın açıklamasıyla 28 Şubat Post Modern darbesini eleştirerek, bu darbeye

MEMUR-SEN: 28 ŞUBAT DARBESİNİ YAPANLAR YARGILANSIN
28 Şubat 2011 - 14:09
sebep olanların yargılanması için Cumhuriyet savcılarının göreve çağırdı.  

Memur-Sen Siverek Temsilcisi Mustafa Karadağlı, yaptığı basın açıklamasıyla 28 Şubat sürecinin sorumlularının yargıya hesap vermesi gerektiğini, 'bin yıl sürer’ denilen 28 Şubat’ın, 27 Nisan e-muhtırasına verilen cevapla sona erdiğini kaydetti.
Postmodern bir darbe olarak adlandırılan 28 Şubat’ın ülkemize ve milletimize kaybettirdikleriyle tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Karadağlı:  “28 Şubat süreci, sürgünler, işkenceler, yolsuzluklar, fişlemeler ve zulümler tarihidir. Aynı zamanda psikolojik harp tekniklerinin ve toplum mühendisliğinin yoğun bir biçimde kullanıldığı bir dönemin adıdır. Darbeciler tarafından bu sürecin bin yıl devam edeceği söylense de, 10 yıl geçmeden 27 Nisan 2007’de gece saat 23.20’de yayınlanan e-muhtıranın sivil hükümet tarafından akim bırakılmasıyla birlikte son bulmuştur” dedi.
28 Şubat süreci aktörlerinin ülkeyi milyar dolarlık zarara uğratmasına, demokrasi yolculuğunda geriletmesine ve on binlerce insanı mağdur etmesine rağmen ellerini kollarını sallayarak gezdiklerine işaret eden Karadağlı, bu sürecin sorumlularının yargılanması için Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.
12 Eylül’de yapılan ve vesayeti kısmen kaldıran Anayasa değişikliği oylamasında Memur-Sen ailesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Karadağlı, yapılması gerekenin, 12 Haziran seçimlerinden sonra sivil ve demokratik bir anayasa hazırlamak olduğunu vurguladı. Bu şekilde hazırlanacak bir anayasa değişikliğiyle vesayetin tamamen bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Karadağlı, bu cesur adımı atacak her türlü demokratik gelişmenin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.


Siverek Gençlik Haber


Bu haber 3174 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek