Mera kavgasında biri asker 2 kişi yaralandı

​Eyyübiye ilçesinde iki mahalle arasında sorun olan meranın keşfine giden memurlara ve jandarmaya ateş açıldı, olay da biri asker olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Mera kavgasında biri asker 2 kişi yaralandı
11 Haziran 2020 - 14:20

Olay, sabah saat 11.00 sıralarında, Eyyübiye ilçesi Hacıali köyü ile Payamlı mahallesinin ortak mera olarak kullandığı yerde akraba olan iki aile arasında gerçekleşti.


İddiaya göre; mera meselesi yüzünden C.G ve H.G’nin çocukları arasında uzun süredir husumet yaşanıyordu. C.G, mera alanının işgal edildiği gerekçesiyle ilgili mercilere şikâyette bulundu. Bu sabah mera keşfi için Payamlı Mahallesine gelen kaymakamlık personeline ve jandarmaya, H.G’nin çocukları tarafından ateş açıldığı iddia edildi. Saldırıda, Uzman Çavuş Veli K. İle C.G yaralandı.


Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.


Olayla ilgili C.G’nin çocukları şu iddialarda bulundu:  "Asırlardır, Payamlı nahiyesinde ikamet ediyoruz. Bizim ve komşu köyümüzün ortak mera alanında köylüler,  hayvanlarını otlatıyorlar. Üvey amcam olan H.G'nin çocukları İbrahim, Celal ve Sabri G. ile adamları, bütün köyün hayvanlarının otlatıldığı mera alanını işgal ettiler. Babam da bu işgali önlemek için daha önce yetkili mercilere başvurmuştu. Bu sabah Eyyübiye Kaymakamlığının personeli ile jandarma ekipleri keşif için mera alanına geldiler. H.G'nin çocukları ve adamları, mera alanına keşif amaçlı gelen jandarma ile kaymakamlık personeline silahlı saldırıda bulunarak babamı ve uzman jandarma personelini yaraladı. Babamın öldürülmesini engelleyen jandarmamıza minnettarız. Devletin yetkililerine buradan sesleniyorum. Bunlar terörist, hayvancılığı ve tarımsal faaliyet yapmamızı engelliyor. Hakkında birçok suç dosyası bulunan, cezaevinde olmasına rağmen defalarca babamı ölümle tehdit edip 600 dönümlük arazimizi ateşe veren bu kişilere devletimizin en ağır cezayı vermelerini ve bunların dosyalarının sümenaltı edilmemesini istiyoruz"


Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. (İLKHA)


Bu haber 1646 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması