MESLEĞİN SON USTALARI PALANCILARINI UMUDU MAKET PALAN VE HEDİYELİK EŞYA

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bir zamanlar sayıları elliyi bulan palancıların son yıllarda sayısı giderek

MESLEĞİN SON USTALARI PALANCILARINI UMUDU MAKET PALAN VE HEDİYELİK EŞYA
21 Şubat 2010 - 10:40
azaldı.
 
Siverek’te Palancık yapan mesleğin son ustaları, geçimlerini sağlamak amacıyla şark odaları için maket palan, çanta ve yastık yaparak ayakta kalmaya çalışıyorlar.
   
İlçenin Tarihi Kalesini Eteklerinde mesleğini icra etmeye çalışan 40 yılık Palancı Mahmut Kasman(50), mesleğe 10 yaşında babasının yanında başladığının belirten Kasman, yaptığı açıklamada ’’Bir zamanlar mesleğimiz altın bilezik olarak değerlendiriliyordu. Motorlu araçların sayısı artınca taşımacılıkta hayvanların kullanılmasının kesilmesiyle işlerimiz  gittikçe kötüleşiyor. Mesleği yapan son  iki üç kişi kaldık. Benim altı çocuğum var. Çocuklarımın geçimini sağlamak amacıyla, şark odaları için  yastık, maket, palan ve hediyelik sırt çantaları yaparak yaşamaya çalışıyorum. Hediyelik eşya ve palanları satamıyoruz. Pazarlama ve mesleğimizin ölmemesi için İlçe Kaymakamlığından ve Belediye Başkanında mesleğin son ustalarına destek istiyoruz’’ dedi.












Bu haber 2356 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü