MİNİK EMİNE 3 BEDENDE YAŞAYACAK

 Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bugün beyin ölümü gerçekleşen Yenice İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi

MİNİK EMİNE 3 BEDENDE YAŞAYACAK
21 Kasım 2007 - 14:52
9 yaşındaki Emine Akdeniz’in böbrek ve karaciğeri 3 hastaya nakledilecek.
      Emine Akdeniz, geçtiğimiz Cuma günü plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Şanlıurfa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Emine Akdeniz'in, bugün tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane başhekimi Ahmet İnan ve doktorların iknası sonucu baba Şerif Akdeniz, kızının organlarını bağışlama kararı aldı. Kararın ardından durum Malatya’da bulunan Organ Nakil Merkezi’ne bildirildi. Burada yapılan araştırmanın ardından Emine Akdeniz’in karaciğerinin Malatya'da yaşayan 46 yaşındaki Mustafa Çelik’e, böbreklerinin ise yine buradaki iki çocuğa nakledilebileceği belirlendi.
      Üç hasta nakil için Turgut Özal Tıp Fakültesi’ne çağrılırken, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki bir ekip de organları almak üzere akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. İki saat süren ameliyatın ardından Emine Akdeniz’in alınan iki böbreği ve karaciğeri, özel soğutucu kutular içerisinde hastalara nakledilmek üzere Malatya’ya götürüldü.
      Küçük kızın organlarını ameliyatla alan Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Emine Akdeniz’in ailesine başsağlığı dilerken, herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Küçük Emine’nin organlarının üç kişiye hayat vereceğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Şimdi bu organlar başka bedenlerde hayat bulacak'' dedi.
     
     ŞANLIURFA’DA İKİNCİ ORGAN BAĞIŞI
      Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet İnan, hastanelerinde, 2006 yılının Nisan ayında silahla başından yaralandıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki N.C. isimli genç kızın organ bağışından sonra ikinci kez bağış yapıldığını söyledi. Başhekim İnan, Emine Akdeniz'in ailesinin psikiyatrist eşliğinde ikna edildiğini, uygulamanın dinen sakıncasının bulunmadığının müftülük görevlileri tarafından da aile fertlerine aktarıldığını belirterek, “Aileyi yaptığımız çalışma ile organ bağışına ikna ettik. Emine’den alınan organlar, bundan sonra başka kişilere hayat verecek. Bir insanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra vefat eden kişinin organlarının başka bedenlere hayat vereceği gerçeğini insanlarımıza aşılamamız gerekiyor. Ben de geçen yıl kendi organlarımı bağışladım, halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum'' dedi.
     
     OKULA 15 GÜN ÖNCE BAŞLAMIŞTI
      Tarım İşçisi baba Şerif Akdeniz, kızını, çok istediği için 15 gün önce okula kaydettirdiğini söyledi. 6 kızı bulunduğunu ve Emine’nin ikinci çocuğu olduğunu anlatan baba Şerif Akdeniz, şöyle konuştu:
      “Bana sürekli olarak ’Baba ne olur beni okula gönder’ diyordu. Maddi durumumuz iyi olmadığı için bir türlü gönderemiyordum. Bu yıl da pamuk toplamak için Harran’a gitmiştik. Yaz mevsimi boyunca okula gitmek istediğini söyleyip durdu. Pamuk hasadının sona ermesinin ardından evimize dönünce, babaannesine de gidip bu isteğini söylemiş. Ben de 15 gün önce Emine’yi götürüp okula kaydettirdim. Hayatta tek isteği olan okula gittiği için çok mutluydu. Ama kaderinde karne almak yokmuş.''
     
     KIZIM, KATİLİNE ÖRNEK OLSUN
      Kızına çarpan kişinin olay sonrası kaçtığını belirten baba Şerif Akdeniz, kimseyle husumeti olmadığını ama kazanın ardından kızını hastaneye getirmeyen sürücüye en güzel cevabı yine kızının verdiğini ifade etti. Şerif Akdeniz, şöyle devam etti:
      “Kimse kaza yapmak istemez. Ama Allah’ın takdiri olmalı ki, kızım trafik kazasına kurban gitti. Çarpan kişi onu hastaneye bile getirmedi. Keşke, kızımı alıp hastaneye getirseydi. Kendisine ne yapacaktık. Her kimse vicdanı olan birisi gibi davranmadı. Fakat, benim küçük Eminem onun ölümüne sebep olan sürücüye en güzel insanlık dersini ölürken bile başkalarına hayat vererek öğretmiş oldu. Kızım ölünce doktorlar organ bağışının önemini anlattı, biz de Emine’nin başka bedenlerde hayat bulması için seve seve kabul ettik. Benim kızım öldü, bari hasta olan insanların çocukları yaşasın. Tek isteğim kızımın organlarını taşıyan kişilerle tanışmak.''

Bu haber 3099 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü