Minik Şehmus cücelik hastalığı ile mücadele veriyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2 odalı toprak evde engelli çocuğuyla yaşayan Tokdemir ailesi yardım eli bekliyor.

Minik Şehmus cücelik hastalığı ile mücadele veriyor
02 Mart 2017 - 06:05

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2 odalı toprak evde engelli çocuğuyla yaşayan Tokdemir ailesi yardım eli bekliyor.

Siverek’e 25 kilometre uzaklıktaki Şekerli köyünde yaşayan Faruk ve Aliye Tokdemir çiftinin 7 yaşındaki Şehmus isimli çocukları Diastrofik Dwarfizm(Cücelik) hastalığı mücadele veriyor.Metobolizma bozukluğu olan 7 Yaşındaki Şehmus 52 santim ve 5 kilo ağırlığında.Normal olarak 7 yaşındaki çocuklarda ise boy ortalaması 121 santim, kilo ise 23 dür. Minik çocuk konuşamıyor ve söylenenleri anlamıyor.Kendisinden 5 yaş küçük kardeşi İbrahim ile yan yana geldiğinde minikliği daha da göz önüne geliyor. Köyde başkasına ait 2 odalı toprak evde yaşayan aile 1 odasını mutfak, banyo olarak kullanırken diğer oda da ise yaşıyorlar.

Baba Kafur tokdemir Açıklamasında Siverek’in şekerli köyünde oturuyorum. Şehmus 2. çocuğum olarak doğdu. Şehmus doğduğunda bir avuç kadar doğdu. Şu an 7 yaşına girdi ama zayıf, çücedir. Doktorlara götürüyoruz doktorlar metobolizmasının çalışmadığını söylüyor. Büyüme hormonları çalışmıyor. Şehmus yemek yiyemiyor, ihtiyaçlarını göremiyor. Okula gidemiyor gün gün gözlerimizin önünde eriyor.Çocuğumu, Ankara ya da İstanbul’a götürüp tedavi etmek istiyorum. Şehmus da diğer çocuklarım gibi normal bir hayat istiyor. Eşim dayımın kızıdır akrabamdır. Diğer çocuklarımın bir sıkıntısı yoktur. Sağlık bakanlığından veya iş adamlarından yardım bekliyorum. Erkenden çocuğumu tedavi etmek istiyorum. Her geçen sene ile birlik ta tedavisi de zor olacak"

Anne Aliye Tokdemir yaptığı açıklmada, Şehmus özürlüdür. Onun bu halinden dolayı bir iş de yapamıyorum. Eşim tek çalışıyor. Bir gelirimiz yok. Köyde başkasının evinde kalıyoruz. Kaldığımız ev harabe gibi bir evdir. Maddi imkânımız olmadığı için kendimize bir evde yapamıyoruz. İmkânları olanların bize yardım etmesini istiyoruz. Kemikleri çalışmadığından her geçen gün daha da zayıflıyor. Geç olmadan tedavi yapmak istiyoruz. Aç olsa aç olduğunu söyleyemiyor, bir yeri ağrısa ağrıdığını söyleyemiyor.

Diyarbakır Üniversite hastanesine muayene ettirilen minik çocuğun Ankara Hacettepe Hastanesine götürülmesi gerektiği söylendi. Maddi durumu iyi olmayan aile çocuklarını Ankara’ya tedaviye götüremedi. Yapılabilecek tedaviler ile cücelik hastalığının bir kısmı tedavi edilebilecek. Maddi durumu iyi olmayan aile çocuklarının tedavi edilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.


Bu haber 2694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...