Muhtarlar belediyeden hizmet bekliyor

Mahallelerindeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Siverek Belediyesi önünde oturan muhtarlar, belediye başkanlarını sorunlarını dinlemeye davet etti.

Muhtarlar belediyeden hizmet bekliyor
22 Temmuz 2020 - 11:33

Sorunlarına çözüm isteyen mahalle muhtarları dün başlattıkları Siverek Belediyesi önündeki oturma girişimine bugün de devam etti.


Bugünkü oturma eylemine, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Gıda Odaları Başkanı Vahit Sevdalı’nın aralarında bulunduğu sendika ve STK temsilcileri de destek verdi.


Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı Şeyhmus Çelik, belediye başkanlarını Siverek sorunları ile yüzleşmeye davet ettiklerini belirterek, eylemlerini halk adına yaptıklarını belirtti.


Muhtarlar, su sıkıntısı başta olmak üzere, müteahhit firma tarafından kazılıp yapıl(a)mayan yollar, kaldırım ve yol bozuklukları, ulaştırma sıkıntısı, bazı mahallelerdeki park ve çöp konteynırı eksikliği ve sorunlarını iletme noktasında yaşadıkları sorunların çözülmesini talep ediyor.


Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi sonrasında muhtarlar, Siverek İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler ile görüştü.


Muhtarların talepleri ile ilgili Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile görüşen Kaymakam Çiftçiler, sorunların çözümü noktasında Valilik tarafından oluşturulacak kurul ile birlikte sorunların çözüleceğine dair söz aldı.


Bu gelişmenin ardından muhtarların her gün düzenlemeyi planladıkları oturma eylemini sonlandırdıkları öğrenildi.


Muhtarlar, bugün saat 16.00'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşecek.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 10126 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü