"Müslümanlar olarak sesimizi yükseltmeliyiz"

Siverek'teki STK temsilcileri, İslami değerlere ve Peygamber Efendimize hakaret eden Oda TV’yi kınayarak, Müslümanları tepkilerini göstermeye davet etti.

"Müslümanlar olarak sesimizi yükseltmeliyiz"
28 Aralık 2018 - 19:32

Basın özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları gibi süslü söylemlerle açıktan ve dolaylı olarak İslam’a ve kutsallarına saldırmayı görev edinen Oda TV’ye tepkiler devam ediyor.


Siverek’te STK temsilcileri tarafından yapılan açıklamada Oda TV ve benzeri odaklara karşı Müslümanların tepki göstermesi istendi.





İslam’daki cihad kavramını bahane ediyorlar"


İslam’da cihadın anlamı hakkında bilgi veren Siverek Davet ve Kardeşlik Vakfı Siverek (SİVEREK DER) temsilcisi Sezai Çetin, “İslam’a ve İslam’daki kavramlara saldırmayı kendilerine bir görev addeden belli çevreler İslam’daki cihad kavramını bahane ederek İslam’a ve Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’e hakaretler yağdırıp İslam’a saldırmakta ve Müslümanları bu şekilde aşağıladıklarını zannediyorlar! Oysaki yüce kitabımız Kuran’ı Kerim’in onlarca ayetinde, Peygamberimizin nice hadislerinde cihaddan bahsedilmekte neye ve kime karşı nasıl bir cihad yapılır belirtilmektedir. İslam’da cihad kavramı düşmana karşı savunmada bütün gücü ile çalışmak demektir. Diğer bir manası da meşakkate tahammül ederek fazla derece çalışmaktır." şeklinde konuştu.


“Yüce dinimiz cihadı insanlığa barış ve huzur gelmesi için yapar”


İslam âlimlerinin cihadı üçe ayırdığına dikkat çeken Çetin, “Nefse, şeytana ve düşmana karşı cihad vardır. Öncelikli olarak Müslümanlar nefsine ve görünmez düşmanımız olan şeytana karşı bir cihad içindedirler. Allah’ın emir ve yasaklarını hayatlarında uygulayarak ideal bir Müslüman olmaya gayret gösterirler. Yaklaşık olarak iki asırdan fazla bir süredir Müslümanların bulunduğu coğrafyalarda sömürü ve savaşlarla her türlü zulmü Müslümanlara reva gören batı ve batının içimizdeki taklitçileri cihad kavramı üzerinden Müslümanları ve İslam’ı öcü gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bu fikirlerinin İslam’a olan kinlerinden geldiğini bilmekteyiz. Biz de diyoruz ki batı önce kendi geçmişine; hatta şu anda dünyanın değişik yerlerinde yaptığı katliamlara bir baksın da sonra dünyaya insanlık dersi versin. Yüce dinimiz İslam, görünen düşmana karşı yapılan cihadı ise bütün dünyaya ve insanlığa barış ve huzur gelmesi için yapar. Nitekim Peygamberimizin yaptığı savaşlarda sahabelerine savaş konusunda verdiği emirler şu şekildedir. 'Sizinle savaşmayanlara, yaşlılara, kadınlara, çocuklara, manastırlarına çekilenlere, ağaçlara ve hayvanlara dokunmayacaksınız.' der. Böyle bir dine mensup olan insanları katil gibi gösterenleri, İslam’ı aşağılayan zihniyeti bir kez daha kınıyor ve hatalarından vazgeçip özür dilemelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


 


"Onları cesaretlendiren bizim suskunluğumuzdur"


Mavi Marmara Gazisi ve İHH Temsilcisi Cevdet Ökenek, Oda TV’nin dinimize saldırdığını belirterek, “Oda TV denen dış güçlerin maşası din düşmanı, alçakça bir tavırla Peygamber Efendimiz ve dinimize saldırmıştır. İlk Cihad ayeti ‘Sizinle savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın ayetidir.’ Bu ayet Mekke’de yıllarca süren zülüm ve katliamdan sonra inmiştir. Cihad; Müslümanların can, mal ve namus emniyeti için yapılmıştır. Peygamber efendimiz döneminde yapılan 38 savaş ve seferde toplam 387 müşrik öldürülmüştür. Mekke’nin fethinde hiç kimseye dokunulmamıştır. Azılı Allah düşmanları dahi sonradan af edilmiştir. Bu da bize gösteriyor ki cihat öldürmek için değil, dinini sürdürmek içindir. Bugün İslam düşmanları topyekûn İslam’a savaş açmışlardır. Filistin’den Afganistan’a,  Suriye’den Arakan’a, Bosna’dan Çeçenistan’a yüz binlerce çocuk, kadın, yaşlı katledilirken bu alçaklardan hiç bir tepki gelmedi.  Oysa Rahmet Peygamberi savaşta bile 'Kadınlara, çocuklara, yaşlılara, hatta ağaç ve hayvanlara dokunmayın.' diye emir vermiştir. Şimdi katiller Müslümanlar mıdır? Yoksa kendini medeni gösterip sözde demokrasi havarileri kesilen kâfirler ve yerli işbirlikçileri midir? Müslümanlar olarak bu alçaklara sesimizi yükseltip tepkimizi vermeliyiz, verebilmeliyiz.  Onları cesaretlendiren bizim suskunluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.




Bu haber 2314 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması