Mutfak Dekorasyonunda Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Bir evin neredeyse en çok kullanılan ve vakit geçirilen bölümü olan mutfak, dizayn edilmesi en kolay olan evin bir bölümü gibi gözükse de dekorasyonunda çok ayrıntı isteyen bir alandır.

Mutfak Dekorasyonunda Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?
11 Haziran 2016 - 07:39

Aile bireylerinin ortak kullanım alanları, özellikle ev hanımlarının vazgeçilmez alanlarından birisi mutfaktır. Vaktimizin büyük bir bölümünü geçirdiğimiz mutfak her anlamla bizim gözümüze ve zevkimize hitap etmelidir. Böylelikle o alanda lezzetli yemekler yaparak, kendinizin ve evin diğer fertlerinin mutlu olmasına zemin hazırlayabilirsiniz.

Mutfağımızda yapacağımız seçimlerde açık tonlar hakim olmalıdır. Çünkü mutfaklarda açık tonlar tercih etmek ortama ferahlık katacaktır. Mutfak dolapları ve perde seçiminde açık tonlar kullanmak her zaman daha iyi bir sonuç verecektir. Bunun yanı sıra, seçmiş olduğunuz aksesuar ve beyaz eşyalardaki uyum da mutfağınızın şık ve gösterişli durmasına neden olacaktır.



Fotoğraf: Roas 3D Visual Arts / homify

Dolap seçimlerinde renk tonu kişinin zevkine göre yapılması, o alanda kendisini daha huzurlu hissetmesine sebep olacaktır. Bu nedenle renk seçim hakkını ev hanımlarına vermek, lezzetli yemekler yemek adına olumlu bir sonuç verecektir. Mutfak dolabı seçiminde 2 renk veya tek renk olarak kişinin zevkine bağlı bir şekilde oluşturulabilir. Desenli ya da desensiz modelleri de mevcuttur. Fakat desensiz tercih etmek, diğer aksesuar kullanımlarında uyumu yakalamak için daha çok tercih edilmektedir.


Mutfakta halı seçiminde ev hanımları genellikle kir ve tozu göstermemesi için koyu renkleri tercih ederler. Fakat açık tonların ortamı daha ferah gösterdiğini hep görmezden gelirler. Halı seçiminde de sade bir dolap için desenli modeller tercih etmek akıllıca olabilir. Fakat desen tercihini büyük desenler yerine minik desenli olarak seçmek ve bu tür halıları kullanmak daha uygun olacaktır.

Perde seçiminde dikkat etmemiz gereken bir çok husus vardır. Perdenin ocağa yakın olması her zaman bir risk teşkil eder. Bu nedenle normal perde kullanmak yerine, stor perde kullanmak daha uygun olacaktır. Perde seçiminde koyu renkler tercih etmek güneş ışınını da içeri alması anlamında ortamın karanlık olmasını sağlayacaktır. O yüzden açık tonlar tercih etmek önemlidir.

Mutfağımızda öncelikli olarak bakliyat ve benzeri ürünlerimizi saklamak için kiler tarzı dolabı yaptırmayı unutmamamız gerekir. Böylelikle her ürün bir arada düzen içerisinde durmuş olur hem de kullanım alanında her zaman elimizin altında olacağı için kolaylık sağlayacaktır.


Mutfağımıza seçmiş olduğumuz masa ve sandalyeler ortamın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilmektedir. Büyük bir masa her zaman için daha kullanışlı olmasına rağmen, küçük mutfaklarda ortamda gözü yormaktan ve alanı daraltmaktan başka bir şeye yaramaz. Fakat tek parça büyük masalar artık yerini açılıp kapanabilen masalara bırakmış olması bizimde işimizi oldukça kolaylaştırmış durumda. Fazla alan kaplamıyor gibi görünen masa, ihtiyaca göre açılıp kapanabildiğinden hem ortamda fazla yer kaplamayacaktır hem de mutfak daha derli toplu gözükecektir.


Bu haber 5013 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması