Nihat Çiftçi Çomaklı köy yoluna ne diyecek?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren, Siverek Çomaklı Köyü sakinleri, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek’teki ‘Çamurlu yol sorunu’ ile ilgili açıklama yapıyor da, neden bizim çamurlu yolumuz ile ilgili açıklama yapmıyor” dediler.

Nihat Çiftçi Çomaklı köy yoluna ne diyecek?
11 Aralık 2018 - 17:07

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ulusal basında çıkan, Yoğunca Mahallesindeki öğrencilerin çamur içerisinde, eşek sırtında okula gitmesi sorunu ile ilgili bir açıklama yayımlayarak, “Vatandaş arazisinde mağduriyetinin giderilmesi adına yol yapım çalışması başlatılmıştır.” “Büyükşehir yol sorununu çözdü” başlıkları attırmıştı.


Viranşehir Karayoluna 5 km uzaklıkta bulunan Çomaklı (Çabakçur) köyü sakinleri, Büyükşehir Şanlıurfa Belediyesinin yaptığı açıklamaya tepki göstererek, 15 yıldır çamur deryasına dönen yolları ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den bir açıklama bekliyor.


Köy sakinlerinden Tamer Alhas, siyasi tercihlerinden dolayı 15 yıldır cezalandırıldıklarını belirterek, “Köyümüz devlet sevdalısı bir köy olduğu için cezalandırılıyor. Biz buna inanmak istemesekte artık bizlerde de soru işaretleri oluşuyor. Gerçekten devletimizi sevdiğimiz için mi büyükşehir belediyesi bizi cezalandırıyor? Köyümüz Viranşehir Karayoluna 5 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen 15 yıldır tüm başvurularımıza rağmen yolumuz yapılmıyor. Bugüne kadar köy sorunları ile ilgili Şanlıurfa Belediyesine ve Siverek Belediyesine defalarca başvurduk. Bize sabır edin bekleyin yolunuzu yapacağız dediler. Bugüne kadar yolumuz için hiçbir çalışma yapılmadı. Çocuklarımız okula giderken Yoğunca Köyündeki gibi çamur içerisinde kalarak mağdur oluyor. Sesimizi kimse duymuyor” dedi.


 


Mağduriyetlerini basın yoluyla dile getirmelerine rağmen seslerinin duyulmadığından dert yanan köy sakinlerinden Mehmet alan ise “Bize dediler sorununuzu basın yoluyla dile getirin o zaman yol sorununuz çözülür. Yol sorunumuz yerel ve ulusal basında çıkmasına rağmen halen bir gelişme yok. Sorunumuzun çözülmesi için ne yapmamız lazım anlamış değiliz. Gelsinler yollarımızın halini bir görsünler. Artık sabrımız kalmadı.” dedi


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3399 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek