OBEZİTE İLE MÜCADELE İÇİN YÜRÜDÜLER

Siverek'te Belediye Personeli Obeziteye dikkat çekmek için Güzel Kuyu Meydanında toplanarak yürüyüş gerçekleştirdi.

OBEZİTE İLE MÜCADELE İÇİN YÜRÜDÜLER
28 Nisan 2014 - 09:20

Toplum sağlık merkezi'nin Türkiye Sağlıklı beslenme ve Hareketli hayat programı uygulamaları kapsamında Siverek'te Belediye Personeli Obeziteye dikkat çekmek için Güzel Kuyu Meydanında toplanarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Siverek Belediye Başkan yardımcısı Ali Gelener şunları kaydetti. "2014 yılı "Sağlıklı Yaşam Yılı" ilan edilmesi ile birlikte Toplum sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde Belediye çalışanları ile birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlemiş bulunmaktayız. Amacımız Obeziteye dikkat çekerek vatandaşlarımızın her gün otuz dakika fiziksel aktivite yapmalarını sağlamak" dedi.

Güzelkuyu meydanında toplanan Belediye Çalışanları açtıkları döviz ve pankartlarla bir müddet yürüdükten sessiz bir şekilde dağıldı.

Obezite Nedir ?

Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

Haber Merkezi


Bu haber 2203 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı