ÖĞRENCİLER TEMİZ SİVEREK İÇİN YÜRÜDÜ

Siverek Belediyesi Selahattin Eyyubi Bilgi evi öğrencileri daha temiz bir kent için yürüyüş yaptı

ÖĞRENCİLER TEMİZ SİVEREK İÇİN YÜRÜDÜ
18 Ocak 2015 - 14:59

Siverek Belediyesi Selahattin Eyyubi Bilgi evi öğrencileri daha temiz bir kent için yürüyüş yaptı.Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü bünyesinde bulunan Selahattin Eyyubi Bilgi evinde çeşitli kurslara katılan yaklaşık 100 öğrenci çevre duyarlılığını arttırmak, kente sahip çıkma bilincini geliştirmek amacıyla ellerinde çevre temizliği ve hemşerilik bilincini vurgulayan dövizlerle şehir merkezinde yürüdü.

Öğrenciler, Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğünün başlattığı ‘Kentimiz Evimizdir” adlı çevre projesi kapsamında ‘Daha temiz bir çevre’, ‘kentimiz evimizdir’ sloganlarıyla yürüyüş yaparak yol güzergâhında yerde bulunan çöpleri topladı. Öğrenciler daha sonra Hacı Yılmaz Fettahlı ile Ağaçhan parklarındaki çöpleri toplayarak çevre temizliği yaptılar.

Kurs öğretmenlerinden Safiye Kalgı yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizle birlikte çevre duyarlılığını geliştirmek, vatandaşların dikkatini bu yöne çekmek amacıyla kampanya başlattık. Kampanyamız devam edecek” Yürüyüşe katılan çocuklar için daha sonra belediye meclis salonunda temizliği anlatan film gösterimi yapıldı. Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ağaç yaş iken eğilir atasözüyle hareketle Belediye bilgi evlerimizin kültür, sosyal ve eğitim alanında çocuklarımıza yarar sağlıyor, gelişimlerine katkı sunuyor. Kentimizde bilgi evleri sayısının artıracağız. Çocuklarımızın bu duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyor, gözlerinden öpüyorum”




Bu haber 3130 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü