Öğrencilere robotik kodlama semineri verildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde lise öğrencilerine yönelik robotik kodlama semineri verildi.

Öğrencilere robotik kodlama semineri verildi
06 Kasım 2018 - 14:13

Siverek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından öğrencilere yönelik robotik kodlama semineri verildi. İlçenin Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak Mekatronik mühendisi Mehmet Gire katıldı.

Çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna dikkat çeken Gire, son teknoloji ve kodlamalarla üretilen robotlar ile ilgili bilgiler verdi.

Gire, “Robotik biliminde meydana gelen gelişmeler, bu alana yönelik yapılan yatırımları ve teşvikleri de artırmıştır. Geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden dolayı hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafından bu alana birçok destek verilmektedir. Ülkemizde de bu alanda birçok okulda kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Slaytlar eşliğinde robot yapımının ilk evresi ile yapay zekâ ile üretilen son teknolojik robotların yapım serüvenine değinen Gire, sahip olunan bilginin teknolojiye dönüşmesinin kodlama ve robotik kodlama ile gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Okul Müdürü Mehmet Ali Baturalp ise çağın teknoloji çağı olduğuna dikkat çekerek, “Geleceğin dünyasında bir yer edinmek istiyorsak içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorundayız. Onun için bu tür seminerlere öğrencilerin çok daha fazla ihtiyacı olduğu kanısındayım, sunumlarından dolayı Mehmet Gire'ye teşekkür ederim.”dedi.

Seminerin ardından Mekatronik mühendisi Mehmet Gire’ye Okul adına bir plaket takdim edildi.

(İLKHA)/(www.siverekgenclik.com)

FOTO GALERİ


Bu haber 2592 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek