Öğretmenler umre ödüllü meal sınavı için yarıştı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim Bir-Sen tarafından öğretmenlere yönelik ödüllü meal sınavı yapıldı.

Öğretmenler umre ödüllü meal sınavı için yarıştı
26 Şubat 2017 - 10:23




Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği tarafından öğretmenlere yönelik umre ödüllü Kur’anı kerim meal sınavı yapıldı. İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Yusuf Sami Kız imam Hatip Lisesinde yapılan sınava yaklaşık 500 öğretmen başvurdu.

28 Salonda, 30 öğretmenin gönüllü olarak görev aldığı sınav 2 saat sürdü.

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, değerler sendikacılığının bir gereği olarak geçen hafta iki kategoride ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü meal sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu hafta da öğretmenlere yönelik umre ödüllü meal sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Aslanparçası, “ Bu sınavlarla ilahi mesajı, Allah’ın son mesajını, geniş toplum kesimleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile Kur’anı Kerimin çokça okunduğunu biliyoruz ama bunu okuyarak, anlayarak hayatımıza tatbik edilmesi gerektiğine de inanıyoruz. Bu vesile ile bunda bir farkındalık ve kamuoyu oluşturmak adına bu yarışmamızın bir katkı sunabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Sınava katılan öğretmenlerden Bilal Şanlı sınavı düzenleyen Eğitim Bir-Sen ailesine teşekkür ederek, “Gerek öğrenci ve öğretmenler için yapılan sınavın faydalı olduğuna inanıyorum. Bilgilerimizin tazelenmesi açısından, Kur’an ile olan irtibatımızı koparmama açısından bu gibi sınavların yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyorum” dedi

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3036 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü