Okulların tatil edilmesi yanlıştır

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle Şanlıurfa merkez ve ilçelerindeki ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edildi.

Okulların tatil edilmesi yanlıştır
10 Nisan 2017 - 09:33

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle Şanlıurfa merkez ve ilçelerindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların salı günü tatil edildiği duyuruldu.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle daha önce il merkezi dışında hiçbir ilçede okullar tatil edilmemişti. Bu yıl tatil kararının tüm ilçe merkezindeki okullarda uygulanması ister istemez akıllarda bazı soru işaretleri bırakmıştır.

Toplumda oluşan algıya göre, okulların tatil edilmesinin sebebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 Nisan tarihindeki Şanlıurfa ziyaretinden dolayıdır. Erdoğan 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum öncesinde kale olarak gördüğü Şanlıurfa’da miting düzenleyerek, Şanlıurfalılardan “EVET” için destek isteyecek. Bu sebeple okullar tatil edilerek öğretmen ve öğrenciler bu mitinge yönlendirilecek.

Sayın Erdoğan’ın askeri cunta ürünü olan anayasanın değişikliği için 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum öncesindeki mitingleri elbette önemlidir ve değerlidir.

Yalnız bu mitinglerden dolayı eğitim ve öğretimin aksaması asla kabul edilemez ve edilmemelidir. 11 Nisan da tatil edilen okullar 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumdan dolayı da 17 Nisan 2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir. Anlayacağınız 1 hafta içerisinde öğrenciler 4 gün eğitime ara vermek zorunda kalacaklardır.

Eğitimin içler acısı hali ortadayken, okulların çeşitli bahanelerle tatil edilmesi eğitim sisteminde kapanmaz yaralar açmaktadır. Sadece ilçemizdeki bir okuldaki sınıfta 5 ay içerisinde 10’nun üzerinde öğretmen değişmiştir. Öğrenciler bu değişikliklerden dolayı okuldan soğumuş günlerce okula gidememişlerdir. Bu okulumuzdaki yaşanan acı tablo FETÖ ve PKK operasyonları sonucu görevden uzaklaştıran öğretmenlerden dolayı birçok okulda yaşanmaktadır.

Eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan, görevlerini bazı çevrelerin kötü emelleri için kullanan öğretmenlerin ! görevden uzaklaştırılması konusunda herhangi bir itirazımız olamaz.

Bizim itiraz ettiğimiz nokta bu görevden uzaklaştırılmalardan dolayı eğitim ve öğretimin aksaması, sırf sendika üyeliği ve sendikal faaliyetlerden dolayı bazı suçsuz eğitimcilerin görevden uzaklaştırılarak eğitim ve öğretimin aksatılmasıdır.

Eğitimindeki bu aksaklıklar orta yerde dururken siyasi bazı emellerden dolayı eğitim ve öğretimin aksaması geleceğimiz adına bizi kaygılandırmaktadır.

Bakan geliyor diye yapılan yollar, bakan geliyor diye inşaatı bitmeden açılan hastane ve okullar görmüştük. Bugünde cumhurbaşkanı miting yapacak diye okullar tatil edilerek can çekişen eğitim sistemine bir darbe daha indirildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3968 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması