ÖLÜM YOLUNA HIZ KONTROL SİSTEMİ GELİYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ölüm yoluna EDS uygulaması yerine radar ile hız kontrol uygulaması yapılarak ışıklı uyarı levhaları konulacak.

ÖLÜM YOLUNA HIZ KONTROL SİSTEMİ GELİYOR
22 Kasım 2014 - 11:09

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde şehrin göbeğinden geçen Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu ile Siverek- Çermik Karayolunda yaşanan ölüm olaylarına dikkat çekmek için Siverek Gençlik Sitesinde yayınlanan “ Siverekliler Ölüm Yoluna EDS İstiyor” haberinin ardından karayolları genel müdürlüğü tarafından ölüm yoluna EDS uygulaması yerine radar ile hız kontrol uygulaması yapılarak ışıklı uyarı levhaları konulacak.

Siverek Gençlik Sitesini telefon ile arayan Karayolları 91. Şube Şefi Müslüm Karacan karayolunda ölüm olaylarının önüne geçmek amacıyla Siverek, Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunun şehir giriş ve çıkışlarına radar ve ışıklı led uyarı levhaları yerleştireceklerini, bu şekilde şehir içindeki hız oranını düşüreceklerini söyledi. Siverek- Çermik yolunda da çalışma yapacaklarını belirten Karaca, EDS sisteminin maliyetli olduğunu yapacakları uygulama ile şehir merkezine giren araçların daha dikkatli olacaklarına kaydetti.

Şirinkuyu Mahalle Muhtarı Şeyhmus Çelik ise karayollarının yeni uygulamasının olumlu ama yetersiz olduğuna vurgu yaparak EDS uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Hilvan’da EDS sisteminin kurulmasının ardından şehir merkezinde kaza olmadığına dikkat çeken Çelik, “Yetkililerin öncelikli amacı insan ise insan hayatının korunması için ölüm yolunda bir an önce EDS çalışması başlatmalıdır” dedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2972 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü