ONLARCA TARIM İŞÇİSİ ÖLÜYOR, YİNE DE DERS ALINMIYIR

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, geçen cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında kamyon kasasında yolculuk yapan 18 kişinin yaşamını yitirmesine rağmen, kentte tarım işçileri hala kamyon kasalarında

ONLARCA TARIM İŞÇİSİ ÖLÜYOR, YİNE DE DERS ALINMIYIR
20 Ağustos 2007 - 17:00
yolculuk yapmaya devam ediyor. Kent çıkışında polisin durdurduğu bir kamyonun kasasında 40 tarım işçisinin, 2 ton fıstıkla bir arada yolculuk yaptığı görüldü.
Bozova İlçesi'ne fıstık toplamak için tarım işçilerini götüren kamyon,
Şanlıurfa’ya dönüşte son günlerde yaşanan kazaların ardından artırılan
trafik denetimlerinde polislerin engeline takıldı. 46 yaşındaki Cuma
Yumuşak’ın kullandığı 63 AD 697 plakalı kamyon, dün saat 19.00 sıralarında polislerce durduruldu. Kamyonun kasası kontrol edildiğinde, tarladan toplanan 2 ton fıstığın çuvallar içine yerleştirilip, kalan bölümde de 40 tarım işçisinin oturup, taşındığı anlaşıldı. Çoğunluğu kadın olan tarım işçileri, kamyondan indirildi. Bağlarbaşı, Haleplibahçe ile Yakubiye Mahallesi’nde oturan tarım işçileri, polisin kamyonu durdurduğu yere mahalleleri yakın olduğu için yürüyerek evlerine gitti. Kamyon şoförüne, kasasında yolcu taşıdığı, yolcu taşıma belgesi bulunmadığı için 2 bin 165 YTL para cezası verildi. Evrakı da eksik olan kamyon trafikten men edildi.
Kamyonun şoförü Yumuşak, polisin denetimi sırasında çekim yapan gazetecilere tepki gösterip, onları engellemeye çalıştı.

Bu haber 2566 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı