OTOBÜS FİRMALARI: BAYRAM ÖNCESİ MAĞDUR OLDUK

Son günlerde batı illerinde yolcu otobüslerine yapılan saldırılar bayram öncesi vatandaşı, işçileri ve firmaları mağdur ediyor. Firma yetkilileri iş sezonu olduğu halde kontak kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti.

OTOBÜS FİRMALARI: BAYRAM ÖNCESİ MAĞDUR OLDUK
10 Eylül 2015 - 08:53

Son günlerde yaşanan terör olayları ile birlikte batı illerinden doğu illerine yolcu taşıyan otobüs firmalarının batı illerinde taşlanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle Diyarbakır ve Şanlıurfa firmalarına yapılan saldırılar sonunda söz konusu firmalar kontak kapatmak zorunda kaldı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Urfacesur Şanlıurfa il müdürü Mustafa İpekçioğlu, “Otobüsün içerisindeki vatandaşlarımıza saldırı olmuştur. Değnek, sopa ve taşla. Antalya’da Manavgat’tan gelen otobüsümüzün önü kesiliyor ve 50 kişi otobüse saldırıyor. Bir otobüsümüzün 5 tane cami kırıldı. Ondan sonra Koçhisar’da İstanbul’dan gelen otobüsümüzün ön camını kırdılar. Ondan sonra Urfa’dan Antalya’ya giden otobüsümüzün camını kırdılar, otobüstekiler zor bela kendilerini kurtardılar. Bugün bir Diyarbakır firması otobüs göndermedi kontak kapattılar. Biz daha önceden yolcu listelerimiz olduğu için gönderdik. Biz de bazı arabalarımızı göndermedik. Özellikle İzmir arabalarımızı göndermedik.” dedi.

Devlet önlem alsın

Herkesin mağdur olduğunu belirten İpekçioğlu, “Şimdi korkuyoruz arabalarımızı göndermeye. Araba hasarını bırakın yolcular zarar görebilir. Yetkililerden isteğimiz önlem alsınlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin içerisindeyiz. Tabi ki önlem alındığı zaman bu asgariye iner. Polisimiz var, askerimiz var, vatandaşlarımız var. Bunlardan destek alarak önlem alsınlar. Bizler çalışacağız ve bunu önleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bayram öncesi mağdur oluyoruz

Bu saldırıyı yapanların yakınlarının da otobüslerde olabileceğine dikkat çeken İpekçoğlu, son olarak, "Bu bayram üstü vatandaş mağdur. İşçiler mağdur. Firmalar mağdur. İş sezonudur kontak kapatmak zorunda kalıyoruz. Kışkırtıyorlar milleti. Bu otobüslere saldıranların içinde yine aynı insanlar var. Terör için kışkırtıyorlar milleti.” değerlendirmesinde bulundu.

(Mehmet Demir, Mustafa Bikeç - İLKHA)


Bu haber 2288 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması