Özel güvenlikçiler: Kadro değil sürekli iş istiyoruz

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okullarda görevli bir grup özel güvenlik görevlisi, yaptıkları basın açıklamasıyla kadro değil sürekli iş istediklerini ifade ettiler.

Özel güvenlikçiler: Kadro değil sürekli iş istiyoruz
02 Haziran 2020 - 12:21

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okullarda görevli bir grup özel güvenlik görevlisi, yaptıkları basın açıklamasıyla göreve devam etmek istediklerini söyledi. Bir süre önce İş-Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında çalışmaya başlayan özel güvenlik görevlilerinin Haziran ayı sonunda sürelerinin dolduğu bildirildi.

Yeni tip Coronavirus salgınıyla birlikte okulların kapanmasının ardından emniyet müdürlüğü bünyesinde görevlerine devam eden güvenlik görevliler, sahada görevlendirildi. İşlerine devam etmek istediklerini belirten özel güvenlik görevlileri yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı covid 19 salgını ile mücadele kapsamında okullarda görev yapan typ özel güvenlik görevlileri geçici bir süreyle valilik bünyesinde emniyet güçlerine yardımcı olmak için başta karantina bölgeleri olmak üzere kontrol noktaları hastaneler bankalar ve buna benzer bir çok yerde görev yapmaktadır. Bizler typ özel güvenlik görevlileri olarak her sene olduğu gibi 8 ay 9 ay geçici süreyle çalışıp tekrar işsiz kalmak istemiyoruz bu uygulamanın sürekli kalıcı olarak devam etmesini istiyoruz.”

TYP kapsamında farklı iş kollarının aynı durumda olduğunu dile getiren güvenlikçiler, “Okullar başta olmak üzere başka kurumlardada uygulanan typ temizlik görevlisi arkadaşlarımızda bulunmaktadır. Temizlik ve onarım işleri geçici olarak sezonluk devam edebilir ama özellikle okullarda sürekli her sene değişen güvenlik görevlisi okulda güvenlik boşluğu ve bir dönem bocalama süreci oluşturmaktadır. Amacımız kesinlikle bu kriz ortamını fırsata çevirmek değildir. Bizler sadece typ özel güvenlik görevlileri olarak sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bizler typ özel güvenlik görevlileri olarak devletimizin aldığı ve alacağı her karara sonuca razıyız devletimizin her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi


Bu haber 1667 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...