ÖZGÜR-DER'İN HALEPÇE VE KÜRDİSTAN’DA ZÜLÜM PANELİ

Özgür-Der Siverek Temsilciliği tarafından "Halepçe- Kürdistan'da Zulüm Tarihi ve Adalet Arayışımız" konulu panel düzenlendi.

ÖZGÜR-DER'İN HALEPÇE VE KÜRDİSTAN’DA ZÜLÜM PANELİ
16 Mart 2015 - 10:18

ŞANLIURFA- Özgür-Der Siverek Temsilciliği tarafından panelist olarak Avukat Serdar Bülent Yılmaz ve Yazar- Aktivist M. Hasip Yokuş'un katıldığı "Halepçe- Kürdistan'da Zulüm Tarihi ve Adalet Arayışımız" konulu panel düzenlendi. Gümrük Hanı’nda düzenlenen panel saat 19.30’da Mithat Demirbaş tarafından okunan Kur’anı Kerim ve Ahmet Özgötürücü tarafından açıklanan Kur’anı Kerim meali ile başladı.

Program daha sonra Halepçe Katliamı ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programda daha sonra Özgür Çocuk Kulübü tarafından yapılan dualara geçildi.

Özgür-Der Siverek Temsilcisi Cemil Yeşildağ açılış konuşmasını yaparak Halepçe’de yaşanan katliamlar hakkında sunumda bulundu.

Program panelistlerinden Aktivist M. Hasip Yokuş 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe’de yaşanan katliamın tek sebebinin Halepçe halkının İslami kimliği olduğuna dikkat çekerek, katliamın rejim tarafından Müslümanları sindirme girişimi olduğuna vurgu yaptı. Katliamın sonunda binlerce insanın hayatını kaybettiği binlercesinin sakat kaldığının altını çizen Yokuş, yaşanan trajediden örnekler sundu.

Avukat Avukat Serdar Bülent Yılmaz ise konuşmasında Kürdistan coğrafyasında nice katliamlar yaşandığına dikkat çekerek Kürtlerin bu katliamların sayısını bile bilemez olduğuna vurgu yaptı.

Program Cemil Yeşildağ’ın dua ve temennilerinin ardından panelist ve katılımcılara teşekkür konuşması ile sona erdi.

Haber: Yusuf Sarı / www.siverekgenclik.com

RESİM GALERİ


Bu haber 3260 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması