ÖZGÜRDER, GÖZALTI HUKUKSUZLUĞUNA DERHAL SON VERİLMELİDİR

Özgür-Der  Siverek Temsilciliği  bu sabah yayınlamış olduğu basın açıklamsıyla ile dün keyfi bir şekilde gözaltına alınan İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay'ın derhal serbest bırakılmasını talep etti.

ÖZGÜRDER, GÖZALTI HUKUKSUZLUĞUNA DERHAL SON VERİLMELİDİR
08 Şubat 2011 - 06:25
BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Gözaltı Hukuksuzluğuna Derhal Son Verilmelidir

Bugün Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet yürüten İkra-Der başkanın evine Terörle Mücadele ekiplerince sabahın erken saatlerinde bir operasyon yapılmış olup Siverek İkra-Der başkanı Mühiddin Akay gözaltına alınmıştır.

CMK 102. madde gereğince tutuklu yargılanan binden fazla kişiyle birlikte birkaç Hizbullah sanığının da tahliye edilmesiyle başlayan süreç, bu cemaatle bağlantılı olduğu iddia edilen İkra-Der için bir linç kampanyasına dönüştürüldü. Yasal bir niteliğe sahip olan bu kuruma yönelik baskınların hiçbir mesnede dayanmaması; keyfi biçimde yöneticisinin gözaltına alınması tam bir hukuksuzluk örneği olmuştur.

İslami kuruluşlara yönelik sistemli olarak yürütülen bu devlet linçini kınıyoruz ve devleti insan haklarına ve hukuka riayet etmeye çağırıyor, baskınların bir an evvel son bulmasını ve haksız biçimde gözaltına alınanların, tutuklananların derhal serbest bırakılmasını bir kez daha talep ediyoruz.



Siverek Gençlik Haber



Bu haber 2672 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı