ÖZÜRLÜ-YAŞLI MAAŞI ÇİLESİ

Ali LEYLAK/Mehmet SEZGİNŞANLIURFA’da, 3 ayda bir dağıtılan özürlü ve yaşlılık maaşını alabilmek için sabahın erken saatlerinde PTT önüne gelen özürlü ve 65 yaş üzerindeki yaşlılar izdihama yol açtı. Ezilme tehlikesi de

ÖZÜRLÜ-YAŞLI MAAŞI ÇİLESİ
02 Haziran 2008 - 15:57
atlatan yaşlıların bazıları sıcak ve havasızlıktan baygınlık geçirdi.

Şanlıurfa’da binlerce yaşlı, 3 ayda bir aldıkları maaşlarını çekmek için sabahın erken saatlerinden itibaren 9 ayrı PTT şubesinde maaş kuyruğuna girdi. Sabah erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturan yaşlılar, PTT’nin Sarayönü Şubesi’nde izdihama neden oldu. Hava sıcaklığının 30 derece olduğu Şanlıurfa’da yaşlılar, güneşin önünde kalmamak için şube içersine akın etti. Bu sırada yüzlerce kişinin girdiği binada maaş gişelerinde uzun kuyruk oluştu. Aşırı kalabalık nedeniyle havasız kalan şubede yaşlıların bazıları baygınlık geçirdi. Bayılan 75 yaşındaki Mehmet Yıldız, müdür odasına alınarak müdahale edildi. Durumu kötüye giden Yılmaz için ambulans çağrıldı. Tansiyonunu ölçen sağlık görevlileri, Mehmet Yıldız’a serum takarak Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne götürdü. İçerde fenalaşan bir çok yaşlıya da polis su servisi yaptı.

SİVEREK’DE DE AYNI MANZARA

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde de sabahın erken saatlerinden itibaren Hürriyet Caddesi’ndeki PTT binası önüne gelen yaşlı ve özürlüler izdihama neden oldu. Yaşlı ve özürlüler biran önce gişelere geçip, maaşlarını çekmek için birbirini itmeye başladı. Özürlüler ile yaşlı kadınların yerlere düşerek ezilme tehlikesi geçirdiği izdiham sırasında bazı yaşlılar da fenalaştı. Bazı kadınlar ise gişelere biran önce ulaşabilmek için kuyrukta beklemek yerine, PTT önündeki boyu bir metreyi aşan demir korkulukları aşarak ön sıralara girmeye çalıştı. Yaşanan izdihamın ardından polis, kuyrukta bekleyen yaşlıları gruplar halinde PTT binasına alarak izdihamı önlerken, zaman zaman kuyrukta bekleyenler arasında sıra tartışması yaşandı.

Yaşlılara 250, özürlülerin ise özür oranlarına göre 200 ile 600 YTL arasında maaş ödemesi yapıldığını anlatan vatandaşlar, “Ziraat Bankası’ndan sonra PTT’de de aynı sorunu yaşıyoruz. 3 ayda bir ezile büzüle üç kuruş para alıyoruz. İhtiyaç sahibi olmasak saatlerce kuyrukta bekleyip, sonra ezilme tehlikesi geçirerek bu parayı almayız ama buna mecburuz” dedi.

Bu haber 3687 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti