PAMUK TARLASINDA ÖSS GURURU

ALİ LEYLAKŞanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan ve yazın babasına pamuk tarlasında yardım eden İbrahim Halil Özyavuz, ÖSS 2007'de Sözel-1 puan türünde Türkiye 242'ncisi, Şanlıurfa'da da il

PAMUK TARLASINDA ÖSS GURURU
16 Temmuz 2007 - 14:44
3'üncüsü oldu. Özyavuz doktor olmak istiyor...
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan İbrahim Halil Özyavuz, 7 kardeşli bir ailenin en büyüğü... Babası çiftçilikle uğraşıyor. O da yazın babasına pamuk tarlasında yardım ederek bütçesine katkı sağlıyor. 17 yaşındaki Halil Özyavuz, ÖSS 2007'de Sözel-1 türünde Türkiye 242'ncisi, Şanlıurfa'da da il 3'üncüsü oldu.
Dershaneye de ücretsiz gitti Şanlıurfa ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nden mezun olan Özyavuz, başarılı olduğu için dershaneye de ücretsiz olarak gitmiş. ÖSS-1 puan türünde sözel alanda 374 puanla Türkiye 242'ncisi, ÖSS-2 Sayısal alanda ise 368 puanla Türkiye 1004'üncüsü olduğunu bildiren Özyavuz, daha iyi derece beklediğini, ancak bunun da kendisi için başarılı olduğunu söyledi. Bölüm olarak tıp fakültesi, üniversite olarak da İÜ Cerrahpaşa veya Hacettepe'yi düşündüğünü dile getiren Özyavuz, sınava disiplinli şekilde çalıştığını, sürekli soru çözdüğünü, hocalarından yardım aldığını anlattı.
Kendisi dışında 5 kardeşinin de okula gittiğini, Harran halkının da
kendisiyle gurur duyduğunu ifade eden Özyavuz, Harran'da son yıllarda okullaşma ve kız çocuklarının okuma oranının arttığını, ancak 13 yaşındaki kız kardeşinin, 5. sınıftan sonra, annesine ev işlerinde yardımcı olması için çıkarıldığını ifade etti.
Özyavuz, "Kardeşim okulu çok seven biri değildi. Zaten Harran'da kızlar okumadıkları için o kadar da pişman olmazlar" dedi.
Babası çok mutlu
Baba Ömer Özyavuz ise oğlunun başarısı karşısında çok mutlu olduğunu, Harran'da ilk defa böyle bir derece alındığını söyledi. Oğlunun istediği üniversiteyi ve bölümü kendisinin seçeceğini, bu nedenle tercihlerine karışmadıklarını kaydeden Özyavuz, 11 yaşında ilköğretim üçüncü sınıfa giden kızını da üniversiteye kadar okutacağını anlattı.

Bu haber 2313 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması