PARK AÇILIŞINDA ÖCALAN SLOGANLARI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, DTP'li belediye tarafından yapılan park ve semt pazarı açılışı yasadışı görüntülere sahne oldu. Kürtçe ve Türkçe sloganların eşliğindeki açılışta, İmralı'da tutuklu bulunan

PARK AÇILIŞINDA ÖCALAN SLOGANLARI
10 Kasım 2008 - 16:37
bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar da atıldı. Açılışa katılan DTP'li milletvekilleri İbrahim Binici ve Fatma Kurtulan, konuşmalarında, AKP iktidarı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirildi.
Yenişehir Mahallesi'ndeki park ile semt pazarının açılış töreni, PKK mitingine dönüştürüldü. Dha önceden katılacağı duyurulan DTP Genel Başkanı Ahmet Tür, bu açılışa gelmezken DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici törene katıldı.
Ceylanpınar'da uzun araç konvoyları eşliğinde karşılanan DTP'li vekiller, seçim otobüsünde çalınan ‘PKK partimiz, Abdullah Öcalan liderimiz’ adlı Kürtçe şarkıyla ilçeye giriş yaptı. Belediye binasına gelen Kurtulan ve Binici burada DTP'li Belediye Başkanı İsmail Arslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediyede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili İbrahim Binici, bir süre önce birlikte yedikleri yemekle gündeme geldikleri AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'ın görevden alınmasını şöyle değerlendirdi:
“Birlikte yediğimiz yemeğin ardından böyle bir olayın gündeme gelmesinin bizimle bir ilgisi yok. Biz zaman zaman Fırat bey ile yemek yiyorduk. Onun istifa etmesinin nedenleri arasında bizimle olan görüşme olduğunu sanmıyorum. AKP hükümeti ve özellikle Başbakan'a Kürt sorunu hakkındaki bazı mesajların iletilmesi için bir araya geliyorduk. Bu yemeğin faydalı olduğu düşüncesi içerisindeyim, ama bu istifanın sırf bizimle görüşmesine odaklı olarak sanmıyorum. Sonuçta AKP Kürt kartını oynayamadı.
Fırat'ın, bu bölgede seçilen milletvekillerinin altında imzası vardır, referanstır. Son dönemlerde Başbakanın ruh halinin bozulması, psikolojisinin bozulması neticesiyle ilk yıllardaki söylemlerini hayatta geçiremedi. Kürt sorununu askere havale etti. Dikkat ediyoruz, sayın Fırat ta şıhtır, sayın Aksu da şıhtır ve ikisi de Kürttür. AKP, kan kaybına uğradığı için Başbakan Erdoğan ‘ya sev ya terk et’ , ‘pompalı müdafaa’ gibi söylemleri, Kürt bölgesinde politikasının tutmadığını ve milliyetçi oylarını oynuyor. Aksu, Kürt kökenli olması nedeniyle onun çok başarılı olacağını zannetmiyorum. AKP, kan kayıp ediyor yerel seçimlerde bu parti dağılacaktır.”
Fatma Kurtulan ise, ABD'nin yeni başkanı Obama'nın seçilmesine sevindiklerini kaydedip, “Obama'nın demokrasi ve barışı için elinden geleni yapacağını düşünüyoruz. Yapmış olduğu demeçlerini çok önemli buluyoruz. Umuyoruz, Türkiye’de, dünyada ve orta doğuda iç barışın ve demokrasinin mücadelesi için elinden geleni yapar” diye konuştu.
Ziyaretin ardından DTP'li milletvekilleri beraberindekilerle önlerinde 18-28 yaşlarında def çalan yöresel kıyafetli 4 kız ve 1 erkek olmak üzere, kol kola 2 kilometre uzaklıktaki parka yürüdü. Yürüyüş sırasında, vekillere eşlik eden grup, ‘Biji Serok Apo’ (Yaşasın Başkan Apo), ‘Katil Erdoğan’, ’Selam İmralı’ya bin selam’, ’Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan’, ’Pompalı Erdoğan’, ‘PKK halktır halk burada’, ‘Her Kürt gerilla doğar’ sloganları attı. Çocuk eylemcilerin ailelerine yeşil kart iptali düşüncesi ile gündeme gelen Adana Valisi İlhan Atış da, yürüyüş sırasında, ’Adana Valisinin ırkçı yaklaşımını kınıyoruz’, ‘İşkence bir insanlık suçudur’, ’Biz bu ülkenin asri unsurlarıyız’ yazılı Türkçe ve Kürtçe yazılı dövizle protesto edildi.
Yenişehir Mahallesi'ndeki Musa Anter adı verilen parkına ulaşan milletvekilleri ile beraberindeki kişileri, tören için bekleyen yaklaşık 2 bin kişi zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde karşıladı. PKK’nın gövde gösterisine dönüşen açılışta konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, "Parkın ismini encümen kararıyla Musa Anter koyduk. Ancak gerekli izin verilmediği için şu an parkımıza isim tabelasını asamadık. Fakat halkın gözünde burası Musa Anter parkıdır" dedi. Parktan sonra, aynı mahalledeki semt pazarının açılışı yapıldı. Sanatçı Ferhat Tunç’un da eşlik ettiği açılış için gelenler sık sık PKK ve Öcalan lehine, Erdoğan aleyhine sloganlar attı.
Törende konuşan Milletvekili İbrahim Binici, Kürtçe yaptığı konuşmasında, “Öcalan'a yönelik saldırıları kınıyoruz. Kürt halkı olarak irademize sahip çıkacağız. Seçimlerde de belediyelerimize sahip çıkıyoruz. Bizleri çöp belediyesi olarak tanıtıyorlar, ama gelip görsünler buralarda hizmet var” dedi.
Milletvekili Fatma Kurtulan da, Erdoğan'ın inkarcı zihniyeti taşıdığını savunarak, başta Susurluk’un üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayıp, çocukların panzer altında sokaklarda işkence görerek öldüğünü iddia etti.
Bölücübaşı hakkında atılan sloganların eşliğindeki açılışların ardından Ferhat Tunç bir konser verdi.


Bu haber 2750 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem