Petrol boru hattından hırsızlık olayı ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, petrol boru hattından hırsızlık olayı ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Petrol boru hattından hırsızlık olayı ile ilgili 2 kişi tutuklandı
16 Ocak 2019 - 20:04

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, petrol boru hattından hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılması amacıyla 18 Ekim 2018 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında 17 şüpheliyle ilgili teknik ve fiziki takip başlatıldığı belirtildi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, "nitelikli hırsızlık" suçunu işleyen şüphelilerden 4'ünün farklı zamanlarda operasyonla yakalandığının bildirildiği açıklamada, zanlıların, adli işlemlerin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları kaydedildi.


Açıklamada, "Bahse konu olay ile ilgili diğer 13 şüpheli şahsın yakalanması maksadıyla Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde 3, Kayapınar ilçesinde bir, Dicle ilçesinde bir, Bismil ilçesinde bir, Yenişehir İlçesinde 4, Batman ili merkezinde bir ve Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 2 olmak üzere toplam 13 adreste 15 Ocak 2019 Salı günü eş zamanlı adli arama faaliyeti icra edilmiştir. Şüphelilerin ev, eklenti ve araçlarında yapılan arama sonucunda; 2 adet kamyon, 36 bin litre ham petrol, petrol boru hattından hırsızlık olaylarında kullanılan delme aparatı, 6 adet cep telefonu ve 6 adet sim kart ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesi ve alınan talimat uyarınca ele geçirilen malzemelere el konulmuş, olayla iltisaklı 13 şüpheliden Ş.A, C.A, B.A, S.İ, A.Y, M.A, M.Ş.E, F.İ. ve S.A. yakalanarak gözaltına alınmış, A.Y. isimli şahsın cezaevinde tutuklu olduğu tespit edilmiş, M.N, Z.T. ve S.Y'nin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir." denildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)


 




Bu haber 2089 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış