PEYGAMBER SEVDALILARINDAN RAMAZAN MESAJI

Peygamber Sevdalıları Platformu, Ramazan ayı münasebetiyle yayımladığı mesajda, Ramazan ayının kıymetinin hakkıyla bilinmesi gerektiği ifade edilerek, bu ayın maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olduğu belirtildi.

PEYGAMBER SEVDALILARINDAN RAMAZAN MESAJI
18 Haziran 2015 - 12:41

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi tarafından yayımlanan Ramazan mesajında Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade ederek işlenen cürm ve günahlardan kurtulmanın gayreti içinde tavsiyesinde bulunundu.

Orucun daha önceki ümmetlere de farz kılındığı hatırlatılan mesaj;

“Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.” (Bakara:183)

Bizleri bir Ramazan-ı Şerif’e daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd olsun.

Mükafat ve ecrinin büyüklüğü hakkında Efendimiz(sav)’den birçok rivayetin geldiği bir hayır ve bereket mevsiminin daha idraki içerisindeyiz.

Bu mübarek ay ki cennetin kapıları açılıp, cehennemin kapıları kapandığı ve şeytanların da zincire vurulduğu aydır.

Bu mübarek ay ki oruçlu için biri, orucu açtığı zamanki sevinç ve diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevinç olmak üzere iki sevinç müjdelenmiştir.

Bu mübarek ay ki oruçlunun ağzından çıkan kokunun, Allah indinde misk kokusundan daha hoş olduğu bildirilmiştir.

Bu ay ki kim ki Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar, buyurulmuştur.

Bu mübarek ay ki her kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Ramazan’ı ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır, buyurulmuştur.

Öyleyse idraki içinde bulunduğumuz Ramazan ayının kıymetini hakkıyla bilmeli, bu mübarek ayı maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görmeli, daha fazla sevap işlemeli ve günahlardan sakınmalıyız.

Resûlullah(s.a.s.), Ramazan ayının değeri hakkında şöyle buyuruyor: “Eğer insanlar, Ramazan-ı Şerîf'in ne olduğunu lâyıkıyla bilselerdi, senenin tamamının Ramazan olmasını arzu ederlerdi.” (İbn-i Huzeyme, Sahîh, III, 190)

Yine Ramazan’ı hakkıyla geçirme için de: “Cebrail(a.s.) bana göründü ve ‘Ramazan’a erişip de günahları affedilmeyen kimse rahmetten uzak olsun’ dedi. Ben de ‘âmin’ dedim.” buyurmuştur(Tirmizî, Daavât, 100)

O halde idraki içinde olduğumuz bu mübarek Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade ederek işlediğimiz cürm ve günahlardan kurtulmanın gayreti içinde olmalıyız.

Bu amaçla Ramazan-ı Şerif’te; Kur’an-ı Kerim kıraati, tevbe-i istiğfâr, dua, zikir ve tesbihat ile meşgul olalım.

Oruçlarımızla nefsimizi dizginleyerek günah işlemekten sakınalım.

Allah’ın rızasını kazandıracak salih ameller işleyelim.

İmkânlarımız dâhilinde hayır ve hasenatta bulunup, fakir fukarayı gözeterek hayır dualarını almalı, oruçlu mümin kardeşlerimize iftar ettirmeli, akraba ve komşularımıza ikramlarda bulunmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın dört bir tarafında zulüm ve esaret altında olan İslam Coğrafyasına esaret ve zulümden çıkış yoluna vesile olması dileğiyle Ramazan-ı Şerif’i tebrik ediyoruz.” İfadeleri ile devam etti.

(İLKHA)


Bu haber 2973 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem