PEYGAMBERLERİN AYAK İZİNDE URFA!

Atatürk Kitaplığında “Feylesofça Konuşmalar” da Cuma (23 Mart 2007) 19.00’de Ziya Kazıcı (Prof.Dr.) ile “Halilurrahman ve Urfa” üzerine söyleşi..Prof. Dr. Ziya Kazıcı Hz.İbrahim peygamber ve Urfa.. Hz Şuayb, Hz. Eyyüb, Hz.Lut, Hz.Musa, Hz. Yusufun yaşadıkları

PEYGAMBERLERİN AYAK İZİNDE URFA!
24 Mart 2007 - 13:43
 bu coğrafyayı kutsal yapan şey ne? Dünyada ilk hristiyan devlet Urfada mı kuruldu?.. Geçmiş , bu gün ve gelecek açısından Urfanın insanlık tarihindeki yeri

Abdurrahman Dilipak soruyor, Ziya Kazıcı cevaplıyor.. Ufkumuzu aydınlatanların bir sonraki söyleşisi 4 Nisanda. Konu. Yuhanna vaazı ışığında Ege ve Kıyamet kiliseleri.. Konuk:Şemseddin Özdemir.. Yer:Tarık Zafer Tunaya.

Feylesofça Konuşmaların konusu: Liberalizm, Konuk.Prof.Dr. Atilla Yayla. Yer:Atatürk Kitaplığı, 19.00

“Feylesofça Konuşmalar” da haftanın konusu Sayılar. Sayıların hayatımıza kattığı anlam ve derinlik. Bu konu tartışılacak bu hafta Feylesofça Konuşmalar’da. İBB, Kültür Daire Başkanlığınca düzenlenen, Atatürk Kitaplığında bu Cuma günü 19.00’da gerçekleştirilen Dilipak’ın sunduğu “Feylesofça Konuşmalar” Programının bu haftaki Konuğu Ziya Kazıcı ile “Aristo gibi düşünüp babaannemiz gibi konuşma”yı özleyenler için, Abdurrahman Dilipak soruyor, Dönmez cevaplıyor.. Hayatına anlam, renk ve derinlik katmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir beyin fırtınası..

Prof. Dr. Ziya Kazıcı Hz.İbrahim peygamber ve Urfa.. Hz Şuayb, Hz. Eyyüb, Hz.Lut, Hz.Musa, Hz. Yusufun yaşadıkları bu coğrafyayı kutsal yapan şey ne? Dünyada ilk hristiyan devlet Urfada mı kuruldu?.. Geçmiş , bu gün ve gelecek açısından Urfanın insanlık tarihindeki yeri

Feylesofça Konuşmalar, Atatürk Kitaplığında ,her ayın ilk ve son haftası, Cuma günleri gerçekleşecek. Her ayın son haftasında da Tarik Zafer Tunaya’da Ufkumuzu Aydınlatanlar başlığı altında, Tarihi metinler ışığında, Uygarlık Tarihi açısından coğrafya okumaları yapılacak.. Prof. Dr. Ziya Kazıcı ile Urfayı konuşacağız. Bir sonraki program; 30 Mart 2007 Cuma 19.00 da ki. Feylesofça konuşmaların konusu Liberalizmin sonu mu / Liberalizme Göre Devlet. Konuk Gazi Üniversitesinden Prof.Dr.Atilla Yayla . Yer:Atatürk Kitaplığı..

Ufkumuzu Aydınlatanların bir sonraki konusu 04 Nisan 2007 Çarşamba günü saat 18.30 Şemseddin Özdemi,rle Yuhanna vaazı ışığında Kıyamet Kiliseleri ve Ege..

ZİYA KAZICI (Prof.Dr.): 1945 Yılında Şanlıurfa Bozova Karacaviran’da doğdu. 1965 yılında Kahramanmaraş İmam-Hatip Okulu’nu, 1969 yılında da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Mezuniyetinden sonra Isparta İ.H.L.’ne öğretmen olarak atandı. Askerlik görevini yaptıktan sonra tayin edildiği Kandıra Lisesi’nde öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. Fakültemizdeki görevine YİE döneminde 1974 yılında asistan olarak başladı. Bu Enstitü’ye 1977 yılında öğretim üyesi ve müdür yardımcısı olarak atandı. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde “Osmanlılarda İhtisab Müessesi” adlı doktora tezini verdi. 1987 yılında doçent, 1993 yılında da profesör ünvanını aldı..
KAYNAK: habervakti.com
Bu haber 2722 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü