PİLAV İZDİHAMI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da bu yıl 8’incisi kez düzenlenen ‘Dünya Sabır Günü’ etkinlikleri kapsamında 5 bin kişiye ‘sabır

PİLAV İZDİHAMI
27 Eylül 2009 - 15:46
pilavı’ dağıtıldı. Hz. Eyyüp Peygamber Camii’nde dağıtılan pilavdan almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Dağıtım sırasında zaman zaman görevliler ile vatandaşlar arasında tartışma yaşanırken, bazı kişiler ise sabredemeyip demir bariyerleri aşarak pilav almaya çalıştı.
‘Sabır Peygamberi’ olarak bilinen Hz. Eyyüp’ün türbesinin bulunduğu Viranşehir’e bağlı Eyyüp Nebi Beldesi’nde yapılan ‘Dünya Sabır Günü’ etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez kent merkezinde bulunan Eyyüp Peygamber Camii’nde, 5 bin kişiye sabır pilavı dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında, Hz. Eyyüp’ün hastalığı döneminde çile çektiği ve daha sonra şifa bulduğuna inanılan suyun bulunduğu mağaranın yer aldığı camide yapılan pilav dağıtımı için binlerce kişi erken saatlerden itibaren buraya akın etti. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile çok sayıda bürokratın da geldiği camide, yapılan açılış konuşmalarının ardından pilav dağıtımına geçildi.

PİLAV İZDİHAMI

‘Dikkat, cami avlusunda yemek içmek yasaktır’ uyarısı bulunan tabelanın yer aldığı bölümde yapılan dağıtımda pilav almak isteyenler, demir bariyerler ile sıraya konulmaya çalışıldı. Yüzlerce kişinin bir an önce pilav almak istemesi zaman zaman izdihama neden olurken, vatandaşlar ile görevliler arasında da küçük tartışmalar yaşandı. Uzun süre kuyrukta beklemeye sabredemeyen bazı kişiler ise demir bariyerleri aşarak, ön taraflara geçip ikram edilen bir tabak etli pilav ile ayranı almayı başardı. Uzun süre kuyrukta bekledikten sonra pilav ve ayran alan vatandaşlardan kimisi cami avluda, kimisi de ağaçların gölgesinde karınlarını doyurdu.

Dünya Sabır Günü’ etkinlikleri kapsamında dağıtılan ‘Sabır Ödülleri’ töreni ise bu akşam Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın da katılımıyla, Eyyüp Nebi Beldesi'nde gerçekleştirilecek.

Bu haber 2820 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü